Αρχική COVID-19 Κ. Μητσοτάκης: Αισιοδοξία για την οικονομία – Ενίσχυση ΕΣΥ (Βίντεο)

Κ. Μητσοτάκης: Αισιοδοξία για την οικονομία – Ενίσχυση ΕΣΥ (Βίντεο)

0
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΚΟΝΟΜΙΣΤ
Εικόνα: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Την αισιοδοξία του για την πορεία της οικονομίας και τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης με την ενίσχυση του ΕΣΥ εξέφρασε ο Πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στο συνέδριο του Economist.

Τετράπτυχο αισιοδοξίας

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τέσσερις είναι οι λόγοι της αισοδοξίας του για την ελληνική οικονομία:

  • Οι καταθέσεις στην Ελλάδα αντιστοιχούν στο 14% του ΑΕΠ. Μεγάλο μέρος τους θα επιστρέψει στην αγορά. Παράλληλα θα υπάρξει ανάκαμψη στον τουρισμό το β΄ εξάμηνο.
  • Το Σχέδιο Ελλάδα 2.0 προβλέπει εντός του 2021 τις πρώτες εκταμιεύσεις. Άνω των 7 δισ. ευρώ. Σε βάθος 7ετίας οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης θα εισφέρουν 7% στο ΑΕΠ.
  • Η οικονομία μας δανείζεται με πολύ χαμηλά επιτόκια.
  • Οι συνέπειες των διαρθρωτικών αλλαγών, που συντελέστηκαν μέσα στην πανδημία. Το ψηφιακό κράτος, η τηλεργασία, το νέο εργασιακό πλαίσιο… Η Ελλάδα καθίσταται ελκυστικός προορισμός για επενδύσεις. Το πιστοποιούν και οι συνεχείς αναβαθμίσεις από όλους τους οίκους αξιολόγησης.

Λιγότεροι φόροι

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι “σήμερα οι Έλληνες πληρώνουν λιγότερους φόρους, παντού και καταβάλλουν λιγότερες ασφαλιστικές εισφορές”. ‘Ολα αυτά συντελέστηκαν καθ όσον ο πλανήτης δεχόταν την επίθεση του κορωνοϊού, τόνισε.

Ενίσχυση ΕΣΥ

Η υγειονομική κρίση ανάγκασε την κυβέρνηση να στηριχθεί στο υποτιμημένο έως πρόσφατα ΕΣΥ. Παρά τις δυσκολίες, το ΕΣΥ στάθηκε στο ύψιος των περιστάσεων. “Σε χρόνο ρεκόρ ενισχύσαμε το ΕΣΥ εντάσσοντας στις δράσεις του και τον ιδιωτικό τομέα. Έγιναν παραπάνω από 10.000 προσλήψεις, που συνεχίζονται. Και βρίσκεται σε εξέλιξη ένα πρωτοπόρο εμβολιαστικό πρόγραμμα. Έχει εκπλήξει ευχάριστα όλους τους Έλληνες ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης” εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης, “Όσο εξελίσσονταν το γιγαντιαίο πρόγραμμα στήριξης των 41 δισ. ευρώ οι μεταρρυθμίσεις δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό” προσέθεσε.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση