Αρχική Ειδήσεις 7,5 δισ. ευρώ στην Ελλάδα από το Ταμείο Ανάκαμψης – Την Πέμπτη...

7,5 δισ. ευρώ στην Ελλάδα από το Ταμείο Ανάκαμψης – Την Πέμπτη στην Αθήνα η Φον Ντερ Λάιεν

0
money
Εικόνα: UNSPLASH/Mufid Majnun
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Το ποσό των 7,5 δισ. ευρώ έχει λαμβάνειν η Ελλάδα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης. Περί τα μέσα Ιουλίου αναμένεται η εκταμίευση 3,8 δισ. ευρώ. Την Πέμπτη καταφθάνει στην Αθήνα η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

Πρόγραμμα ανάκαμψης «Ελλάδα 2.0»

Τα χρήματα προορίζονται για το πρόγραμμα ανάκαμψης «Ελλάδα 2.0». Αρχικά είχε εγκριθεί μικρότερο ποσό. Ωστόσο, η πρόταση που κατέθεσε η Ελλάδα για την απορρόφηση και την αξιοποίηση των κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης κρίθηκε λίαν επαρκής. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόεδρος της Κομισιόν, κατά τη συνάντησή της με τον Έλληνα Πρωθυπουργό,   θα κάνει ειδική αναφορά στην έγκριση του σχεδίου. Βεβαίως, θα υπογραμμίσει και τη σημασία που θα πρέπει να δώσει η ελληνική πλευρά για την ολοκλήρωση της αναπτυξιακής της πορείας.

Σταθμός η Αθήνα στην ευρωπαϊκή περιοδεία

Η κ. Φον Ντερ Λάιεν επισκέπτεται την Αθήνα ως σταθμό της ευρωπαϊκής της περιοδείας. Είχαν προηγηθεί επισκέψεις της σε Λισαβόνα και Μαδρίτη. Διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, όπως οι Financial Times και το Politico, κάνουν λόγο περί “έμμεσης επιβράβευσης για την υποδειγματική πρόταση που υπέβαλε η Ελλάδα. Την πρόεδρο της ΕΕ θα υποδεχθεί στις 10 το πρωί της Πέμπτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης . Η κ. Φον Ντερ Λάιεν έχει σκοπό να επισκεφθεί κάθε κράτος-μέλος, για να δει την επίδραση του NextGenerationEU επιτόπου.

Χρηματοδότηση Ταμείου Ανάκαμψης με ομόλογα 800 δισ. ευρώ

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον επίτροπο αρμόδιο για θέματα προϋπολογισμού, Γιοχάνες Χαν, σήμερα ανεφέρθη στην πρώτη έκδοση ομολόγων για το Ταμείο Ανάκαμψης (NextGenerationEU). Συνολικά συγκεντρώθηκαν 20 δισ. ευρώ, μέσω ενός δεκαετούς ομολόγου. “Πρόκειται για μια επένδυση στο μέλλον των επόμενων γενεών της Ευρώπης” δήλωσε. «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εξ ονόματος της ΕΕ, θα δανειστεί στις κεφαλαιαγορές περίπου 800 δισεκατομμύρια ευρώ σε τρέχουσες τιμές. Για να αναμορφώσει την ευρωπαϊκή ήπειρο τις επόμενες δεκαετίες. Και για να χτίσει μια περισσότερο βιώσιμη, ψηφιακή και ανθεκτική Ευρώπη» επεσήμανε.

 

Διαφήμιση