Αρχική Περιβάλλον ΕΑΓΜΕ: Προωθεί την κατασκευή ορυκτών με Lego για εκπαιδευτικούς σκοπούς

ΕΑΓΜΕ: Προωθεί την κατασκευή ορυκτών με Lego για εκπαιδευτικούς σκοπούς

0
eagme lego rodoxrositis
Εικόνα: Ρoδοχρωσίτης κατασκευασμένος από LEGO. To δείγμα βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της ΕΑΓΜΕ.
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ) προωθεί την κατασκευή ορυκτών με Lego για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Σε συνεργασία με τον Ιταλό Dario Del Frate, λάτρη της γεωλογίας και εμπνευστή της ιδέας.

Ηλεκτρονική υποστήριξη

Η ΕΑΓΜΕ έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με τον Dario Del Frate και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη ψηφοφορία στην πλατφόρμα της Lego Ideas  για την υποστήριξη της πρωτοβουλίας. Μόλις συγκεντρωθούν 10.000 ψήφοι η Lego θα καθορίσει τα στάδια της παραγωγής των τμημάτων για τη σύνθεση των ορυκτών.

Εκπαιδευτικός-επιστημονικός προσανατολισμός

Η ΕΑΓΜΕ έχει θέσει όρο η παραγωγή να έχει τον εκπαιδευτικό και επιστημονικό προσανατολισμό της ιδέας και η συλλογή να βασίζεται και στα εκθέματα ορυκτών που υπάρχουν στο μουσείο της. Μέσα από την συνεργασία με τη Lego, θα υπάρχει η δυνατότητα προβολής της ταυτότητάς της Αρχής.. Ως Hellenic Survey of Geology and Mineral Exploration H.S.G.M.E.

Μουσείο Ορυκτών και Πετρωμάτων

Σημειώνεται ότι η ΕΑΓΜΕ είναι ένας από τους εγκεκριμένους εκπαιδευτικούς προορισμούς του υπουργείου Παιδείας. Στο Μουσείο Ορυκτών και Πετρωμάτων έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες ανακατασκευής. Στόχος η δημιουργία του πρώτου Εθνικού Γεωλογικού Μουσείου. Θα φιλοξενεί τις υπάρχουσες συλλογές και παράλληλα θα εμπλουτιστεί με ακόμη περισσότερα δείγματα,. Αναδεικνύοντας το γεωλογικό πλούτο και τη γεωλογική πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας. Η ΕΑΓΜΕ έχει ήδη εξασφαλίσει την έγκριση της αίτησης του προελέγχου για την αναγνώριση του Μουσείου από το υπουργείο Πολιτισμού.

Διαφήμιση