Αρχική COVID-19 Covid-19: Βίντεο με νυχτερίδες από το Ινστιτούτο Ιολογίας στην Ουχάν

Covid-19: Βίντεο με νυχτερίδες από το Ινστιτούτο Ιολογίας στην Ουχάν

0
LABORATORY2
Εικόνα: UNSPLASH/ThisisEngineering RAEng
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Βίντεο για τον Covid-19, με νυχτερίδες από εργαστήριο στην Ουχάν προέβαλε το αυστραλιανό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News. Σύμφωνα με τα πλάνα από το εργαστήριο, στο  Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν βρίσκονταν ζωντανές νυχτερίδες. Παρά τις διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Εντός των εγκαταστάσεων

Σύμφωνα με τo βίντεο που φέρεται να μαγνητοσκοπήθηκε εντός του κινεζικού εργαστηρίου της Ουχάν, οι επιστήμονες διατηρούσαν νυχτερίδες σε κλουβιά, σε εργαστήριο. Εφόσον αποδειχθεί αληθές, ο ΠΟΥ θα κληθεί να λογοδοτήσει. Υπενθυμίζεται ότι ο αρμόδιος ερευνητής του ΠΟΥ, Πίτερ Ντάσζακ, πριν από έναν χρόνο, που επέμενε πως «δεν εστάλησαν νυχτερίδες σε εργαστήριο της Ουχάν». Τα πλάνα έρχονται στη δημοσιότητα, τη στιγμή που έχει ανοίξει επισήμως η συζήση για την προέλευση του κορονοϊού. Στις ΗΠΑ ήδη διεξάγεται έρευνα με εντολή του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν. Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες διαθέτουν σοβαρές ενδείξεις. Αλλά και οι G7 απαίτησαν την ενδελεχή έρευνα για την προέλευση του Covid-19.

Προγενέστερο το βίντεο της πανδημίας

Οι φήμες οργιάζουν, μετά την αναφορά του Sky News το στιγμιότυπο είναι προγενέστερα της πανδημίας. Αυτό ενισχύει δημοσιευθέν αποκλειστικό ρεπορτάζ της WSJ που έκανε λόγο για τρεις Κινέζους επιστήμονες. Προερχόμενους από το Ινστιτούτο της Ουχάν που νόσησαν με κορονοϊό(;) προ της πανδημίας. Το αυστραλιανό δίκτυο κάνει λόγο για βίντεο που χρονολογείται από το 2017! Όταν έγιναν τα εγκαίνια του Ινστιτούτου Ιολογίας στην Ουχάν.

Αμερικανο-κινεζική διένεξη

Σύμφωνα με το Reuters, ο Τζο Μπάιντεν πρόκειται να δώσει στη δημοσιότητα έκθεση με τα ευρήματα των αμερικανικών μυστικών υπηρεισών πληροφοριών για την προέλευση του κορονοϊού. Η Κίνα αντιδρά με σφοδρό τρόπο. Το υπουργείο Εξωτερικών της κατηγόρησε τις ΗΠΑ για «πολιτική εκμετάλλευση και μετατόπιση ευθυνών». Αντίστοιχα, το Πεκίνο απέρριψε κατηγορηματικά οποιαδήποτε σχέση μεταξύ του κορονοϊού και του εργαστηρίου στην Ουχάν.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

 

Διαβάστε επίσης:  Νέο φάρμακο κατά του Alzheimer
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤο Εθνικό Θέατρο στις βιτρίνες του Attica
Επόμενο άρθροΕΑΓΜΕ: Προωθεί την κατασκευή ορυκτών με Lego για εκπαιδευτικούς σκοπούς