Αρχική COVID-19 Βόμβα Φάουτσι: Ο κορονοϊός μπορεί να προήλθε από εργαστηριακή διαρροή στη Γουχάν

Βόμβα Φάουτσι: Ο κορονοϊός μπορεί να προήλθε από εργαστηριακή διαρροή στη Γουχάν

0
Ντόναλντ Τράμπ και Άνθονι Φάουτσι. Φωτό από cnncom
Ντόναλντ Τράμπ και Άνθονι Φάουτσι. Φωτό από cnn.com
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Νέες δηλώσεις βόμβα κάνει ο κορυφαίος επιδημιολόγος των ΗΠΑ, Αντονι Φάουτσι, σύμφωνα με τις οποίες αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ο κορονοϊός να προήλθε από εργαστηριακή διαρροή στη Γουχάν, πυροδοτώντας ταυτόχρονα νέα αντίδραση του τέως Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Φάουτσι επανήλθε στο θέμα με νέες του δηλώσεις ύστερα από διαρροή των mail που έλαβε και έστειλε στη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού. Μάλιστα σε ένα από τα μηνύματα στην αρχή της πανδημίας γίνεται λόγος για “ασυνήθιστα χαρακτηριστικά του ιού“.

Ενώ, παράλληλα σχολίασες τους επικριτές του επί διακυβέρνησης Τραμπ, λέγοντας ότι, “δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που, για τον έναν ή τον άλλον λόγο, με μισούν για αυτό που έκανα στην περίοδο της διακυβέρνησης Τραμπ. Αλλά εγώ δεν στρεφόμουν με κανένα τρόπο κατά του πρώην προέδρου“.
κορονοϊός
Τραμπ: “Η Κίνα πρέπει να πληρώσει 10 τρισ.”
Οι νέες δηλώσεις του Δρ Φάουτσι δεν άργησαν να πυροδοτήσουν την αντίδραση του πρώην προέδρου της Αμερικής Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος διένειμε τη δήλωσή του μέσω email στα αμερικανικά ΜΜΕ, καθώς έχει αποκλειστεί από το twitter.

Χαρακτηριστικά, στην δήλωσή του ο Τραμπ αναφέρει: “Υπάρχουν πολλές ερωτήσεις που πρέπει να απαντηθούν από τον Δρ. Φάουτσι. Η χρηματοδότηση της Γουχάν από τις ΗΠΑ ξεκίνησε ανόητα από την κυβέρνηση Ομπάμα το 2014, αλλά τελείωσε υπό την κυβέρνηση Τραμπ. Όταν το άκουσα, είπα αμέσως “όχι”. Τι γνώριζε ο Δρ Fauci σχετικά με την έρευνα «gain of function» και από πότε το γνώριζε;”

“Τώρα όλοι, ακόμη και ο λεγόμενος “εχθρός”, αρχίζουν να λένε ότι ο πρόεδρος Τραμπ είχε δίκιο για τον ιό της Κίνας, ο οποίος προέρχεται από το εργαστήριο της Γουχάν. Η αλληλογραφία μεταξύ του Δρ. Fauci και της Κίνας αποτελεί ισχυρή απόδειξη για να την αγνοήσει ο καθένας. Η Κίνα πρέπει να πληρώσει δέκα τρισεκατομμύρια δολάρια στην Αμερική και στον κόσμο, για τον θάνατο και την καταστροφή που προκάλεσαν!” προσθέτει.

Φάουτσι: “Δεν καταλαβαίνω πώς προκύπτουν όλα αυτά”

Υπενθυμίζεται ότι σε μία άλλη συνέντευξή του, την Πέμπτη στο CNN, ο Φάουτσι είχε πάρει αποστάσεις από ένα email από αυτά που διέρρευσαν, το οποίο έλαβε τον Απρίλιο του 2020 από τον πρόεδρο της EcoHealth Alliance, ο οποίος τον ευχαριστούσε επειδή στήριζε τη θεωρία ότι “ο κορονοϊός μπορεί να προήλθε από διαρροή στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν“.

“Ανοησίες. Δεν καταλαβαίνω πως προκύπτουν όλα αυτά από το συγκεκριμένο email” απάντησε χαρακτηριστικά ο Φάουτσι.

Ενώ παράλληλα, υπογράμμισε: “Πάντα το έλεγα, και συνεχίζω να το λέω. Πιστεύω ακόμα ότι η πιο πιθανή διαδρομή είναι από ένα ζώο σε έναν άνθρωπο, αλλά διατηρώ ανοιχτό το μυαλό μου, πως αν υπάρχουν άλλες ρίζες του ιού, τότε θα μπορούσε να έχει προέλθει από εργαστηριακή διαρροή“.

“Τα emails μπορούν να ερμηνευτούν με διαφορετικό τρόπο από τον καθένα. Σε αυτό το email, ο αποστολέας με ευχαριστούσε για όσα θεωρούσε πως είχα πει. Εγώ του είχα πει πως ο ιός, πιθανότατα, πέρασε από είδος σε είδος. Ωστόσο, ταυτόχρονα διατηρώ ανοιχτό το μυαλό μου σχετικά με μια πιθανή εργαστηριακή διαρροή” υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Φάουτσι.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση