Αρχική Περιβάλλον ΔΕΠΑ Εμπορίας: Project του μήνα το «White Dragon»

ΔΕΠΑ Εμπορίας: Project του μήνα το «White Dragon»

0
White Dragon
Διαφήμιση

Το «World Hydrogen Leaders» ανακήρυξε το «White Dragon» project του μήνα για τον Ιούλιο, αναγνωρίζοντας τη σημασία του έργου που συντονίζει η ΔΕΠΑ Εμπορίας για τη μετάβαση σε καθαρές μορφές ενέργειας, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά ολόκληρη τη νοτιοανατολική Μεσόγειο και την Ευρώπη. 

Το έργο «White Dragon», που έχει συμπεριληφθεί στα σημαντικά έργα ευρωπαϊκού κοινού ενδιαφέροντος (IPCEI), μπορεί να αποτελέσει υπόδειγμα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς θα συνδυάζει την παραγωγή πράσινου υδρογόνου με τη χρήση ηλιακής ενέργειας, αλλά και τη χρήση της θερμότητας για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών των δικτύων τηλεθέρμανσης της δυτικής Μακεδονίας. 

Ο πυρήνας του έργου βασίζεται στη σταδιακή αντικατάσταση των λιγνιτικών μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Δυτικής Μακεδονίας και τη μετάβαση σε καθαρές μορφές ενέργειας με τελικό στόχο την απανθρακοποίηση του ενεργειακού μείγματος της χώρας.

Τον περασμένη Μάιο υπεβλήθη προς την κυβέρνηση και την Ε.Ε. η επενδυτική πρόταση συνολικού ύψους άνω των 8 δισ. ευρώ, για την ανάπτυξη του ολοκληρωμένου αυτού έργου πράσινου υδρογόνου στην Ελληνική επικράτεια και πρόσφατα η ΔΕΠΑ Εμπορίας έλαβε τη σχετική ενημέρωση από την ελληνική κυβέρνηση ότι το «White Dragon» θα συμπεριληφθεί στο πρώτο κύμα IPCEI έργων που αφορούν τις τεχνολογίες υδρογόνου.

ΔΕΠΑ Εμπορίας: Στηρίζει την Κοζάνη στις «100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις έως το 2030»

Διαφήμιση