Αρχική Special Topics Η αφρικανική σκόνη έβαψε τον ουρανό πορτοκαλί και στα social έγινε πάρτι!...

Η αφρικανική σκόνη έβαψε τον ουρανό πορτοκαλί και στα social έγινε πάρτι! (Βίντεο)

Η αφρικανική σκόνη αυτή τη τη φορά μετέτρεψε περιοχές της Ελλάδας κυριολεκτικά σε Σαχάρα, με τον ουρανό να βάφεται πορτοκαλί, ενώ το πρωτοφανές φαινόμενο προκάλεσε χιλιάδες ευφάνταστες αντιδράσεις στα social media!

0
skoni athina
Διαφήμιση

 

Η αφρικανική σκόνη κάλυψε σχεδόν ολόκληρη την Ελλάδα και δημιούργησε ένα μοναδικό τοπίο σε …πορτοκαλί ομίχλη που πέρα από τα προβλήματα που προκάλεσε-κυρίως σε ευπαθείς ομάδες, έδωσε την έμπνευση για χιλιάδες αναρτήσεις στα social media. Παράλληλα, επιστήμονες και μη έσπευσαν να απαθανατίσουν το φαινόμενο στον φακό τους.

&

Σύνταξη: ecozen.gr

Δορυφορικά δεδομένα του αμερικανικού δορυφόρου Aqua της NASA που πέρασε πάνω από τη χώρα το πρωί της Τρίτης 23/4, έδειξαν σε υψηλή ανάλυση το έντονο κύμα Αφρικανικής σκόνης «Minerva red» που έλαβε χώρα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου επηρεάζοντας σε πολύ μεγάλο βαθμό την Ελλάδα. Το αβαθές χαμηλό στην περιοχή της Σύρτης κινούμενο προς την Ελλάδα μετέφερε πολύ μεγάλες ποσότητες Αφρικανικής σκόνης δυσχεραίνοντας κατά πολύ την ποιότητα του αέρα, συνθέτοντας ένα απόκοσμο σκηνικό με κόκκινο ουρανό. Παράλληλα όμως, χιλιάδες ήταν εκείνοι που …ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους με ευφάνταστα σχόλια και αναρτήσεις στα social media!

&

nbsp;

Την παράσταση έκλεψαν αναρτήσεις με αναφορές σε μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες!

Ωστόσο, οι λάτρεις των ταινιών επιστημονικής φαντασίας έδειξαν γρήγορα αντανακλαστικά!

Με τον δικό τους ξεχωριστό και …ευφάνταστο τρόπο αντέδρασαν και οι ρομαντικοί!

 Ακόμη και την …καλλιτεχνική τους φλέβα ανέδειξαν οι χρήστες του X (twitter) σχολιάζοντας το φαινόμενο!

Αίγιο, τώρα. #σκονη pic.twitter.com/Ha95xfSBzZ

— 𝑻𝒉𝒆𝑬𝒚𝒆𝒔𝑪𝒉𝒓𝒊𝒔𝒕𝒐 (@christoslowbap) April 23, 2024

Πάντως σύμφωνα με τις εικόνες που καταγράφηκαν, η Καλαμάτα, έκλεψε την…παράσταση! Μάλιστα, 14χρονος βλέποντας το σκηνικό να θυμίζει… έρημο, φόρεσε μια κελεμπία και βγήκε στους δρόμους της Καλαμάτας, με αποτέλεσμα να γίνει viral και τους περαστικούς να τον κοιτάζουν με περιέργεια.

Εκτός, από την Αφρικανική σκόνη που έκανε… πάρτι και στα social η πραγματικότητα ήταν ότι πολύ υψηλές θερμοκρασίες σημειώθηκαν σε περιοχές της Νότιας Ελλάδας και κυρίως στην Κρήτη, όπου στα Φαλάσαρνα Χανίων σημειώθηκε και η μεγαλύτερη θερμοκρασία με τιμή 36.6°C!

Ακολούθησαν το Κολυμπάρι Χανίων με 35,8 βαθμούς, το κέντρο των Χανίων με 35,3, οι Βουκολιές Χανίων με 35,2 βαθμούς και ο Αλικιανός Χανίων με 35,1 βαθμούς.

Διαφήμιση