Αρχική Ειδήσεις Η WIND στηρίζει το έργο των εθελοντών δασοπυροσβεστών Αττικής

Η WIND στηρίζει το έργο των εθελοντών δασοπυροσβεστών Αττικής

0
wind ethelontes dasopyrosvestes attikis
Διαφήμιση

Η WIND Ελλάς στο πλαίσιο της στρατηγικής της για βιώσιμη ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος, ενισχύει για 3η συνεχόμενη χρονιά με υπηρεσίες επικοινωνίας και συνδέσεις data υψηλών ταχυτήτων τους Εθελοντές Δασοπυροσβέστες Αττικής (Ε.ΔΑΣ.Α.).

Η αποστολή και το έργο του Ε.ΔΑΣ.Α.

Ο Ε.ΔΑΣ.Α (Εθελοντές Δασοπυροπροστασίας Αττικής) ιδρύθηκε το 1987 και αποτελεί μη κερδοσκοπικό σωματείο που αποσκοπεί στην εθελοντική πυροφύλαξη και προστασία των δασών της Αττικής. Ο Ε.ΔΑΣ.Α συμβάλει στη πρόληψη δασικών πυρκαγιών στελεχώνοντας πυροφυλάκια στον Εθνικό Δρυμό Πάρνηθας. Παράλληλα, η Ομάδα Δασοπυρόσβεσης του Ε.ΔΑΣ.Α, περιπολεί καθημερινά στις δασικές περιοχές ευθύνης της και επεμβαίνει επικουρικά είτε με το πυροσβεστικό όχημα είτε ως πεζοπόρο τμήμα στα συμβάντα πυρκαγιάς, εντός και πέριξ του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας αλλά και σε άλλες ορεινές περιοχές της Αττικής, σε συνεννόηση πάντα με το Πυροσβεστικό Σώμα.

25στόχοι
25 ΣΤΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΟ 2025 ΚΑΙ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Το έργο του είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς έως σήμερα έχει ενεργοποιήσει περισσότερους από 4.000 εθελοντές, έχει πραγματοποιήσει πάνω από 2.858 πυροφυλάξεις, έχει εντοπίσει έγκαιρα πάνω από 256 δασικές πυρκαγιές, ενώ η ομάδα δασοπυρόσβεσης του έχει συμμετάσχει στην κατάσβεση δεκάδων δασικών πυρκαγιών σε Πάρνηθα, Πεντέλη και βορειοανατολική Αττική.

Η σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος 

Ο Πρόεδρος του Ε.ΔΑΣ.Α, Γιώργος Μαυρογεώργος δήλωσε πως η χορηγία της WIND είναι σημαντική καθώς βοηθά στην αποτελεσματικότερη διαχείριση και διεκπεραίωση των δράσεων που αφορούν στη πρόληψη των δασικών πυρκαγιών, αλλά και στον έγκαιρο εντοπισμό και την κατάσβεσή τους. Παράλληλα, απηύθηνε πρόσκληση για εθελονική συμμετοχή, λέγοντας «Η εθελοντική προσπάθειά μας χρονολογείται από το 1987 και μετρά χιλιάδες ώρες πυροφυλάξεων και περιπολιών. Καλούμε παλιούς και νέους εθελοντές να συμβάλλουν και φέτος στο έργο μας».

Από την άλλη πλευρά, ο Γιώργος Τσαπρούνης, Διευθυντής Επικοινωνίας της WIND, τόνισε τη σημασία της στήριξης της εταιρίας, αναφέροντας «Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της στρατηγικής βιώσιμης ανάπτυξης της WIND. Αναγνωρίζουμε το παράδειγμα ανθρωπισμού και κοινωνικής ευαισθησίας των εθελοντών και συμβάλουμε με συνέπεια στην προφύλαξη των δασών της Αττικής. Η τεχνολογία και τα δίκτυα νέας γενιάς γίνονται σημαντικοί σύμμαχοι της βιοποικιλότητας στη χώρα μας».

Στοιχεία επικοινωνίας Ε.ΔΑΣ.Α

Αγ. Κωνσταντίνου 12, Ομόνοια – 104 31

Τηλέφωνο: 210 5200680, www.edasa.gr/

WIND LOGO

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔΕΠΑ Εμπορίας: Project του μήνα το «White Dragon»
Επόμενο άρθροZagori Mountain Running 2021: 23-25 Ιουλίου ο μεγαλύτερος αγώνας ορεινού τρεξίματος