Αρχική Άσκηση Zagori Mountain Running 2021: 23-25 Ιουλίου ο μεγαλύτερος αγώνας ορεινού τρεξίματος

Zagori Mountain Running 2021: 23-25 Ιουλίου ο μεγαλύτερος αγώνας ορεινού τρεξίματος

0
TVE 6500
Διαφήμιση

Κορυφαίοι Έλληνες & ξένοι αθλητές θα βρεθούν στην Ήπειρο για την γιορτή του αθλητισμού.

Η καρδιά του ορεινού τρεξίματος χτυπάει και πάλι στον στο βουνό. Οι προετοιμασίες των αθλητών και των διοργανωτών ολοκληρώθηκαν, οι παλμοί ανεβαίνουν και η αδρεναλίνη χτυπάει κόκκινο για τον μεγαλύτερο αγώνα ορεινού τρεξίματος, το Zagori Mountain Running 2021 που ξεκινάει σήμερα 23 Ιουλίου και θα διαρκέσει έως 25 Ιουλίου. Ο 10ος επετειακός αγώνας αρχίζει και το Ζαγόρι, με το σπάνιο φυσικό κάλλος του, αναμένεται να συγκεντρώσει και πάλι με απόλυτη ασφάλεια, επαγγελματίες και ερασιτέχνες δρομείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο αγώνας-σταθμός στην ιστορία των ορεινών ultra, o TeRA 80km αναμένεται φέτος ακόμα πιο συναρπαστικός και απρόβλεπτος με τις συμμετοχές πολλών σπουδαίων αθλητών. Παράλληλα από την Ισπανία, αναμένονται με τεράστιο ενδιαφέρον οι συμμετοχές του Jesed Hernandez που επιστρέφει με την επιθυμία να ανέβει αυτή τη φορά στο πρώτο σκαλί και του Miguel Angel Heras, του σπουδαιότερου ξένου αθλητή που έχει επισκεφθεί μέχρι στιγμής τη χώρα μας.

Το πρόγραμμα των συναρπαστικών φετινών αγώνων στο Τσεπέλοβο

Σήμερα, Παρασκευή 23 Ιουλίου στις 19:00 το απόγευμα θα γίνει η επίσημη τεχνική ενημέρωση των αθλητών στον χώρο του Γυμνασίου Τσεπελόβου και στις 20:00 θα ακολουθήσει Pasta Party για τους αθλητές των 80χλμ & 44χλμ με την υποστήριξη των ζυμαρικών Melissa και της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη.

Η αγωνιστική δράση ξεκινάει το Σάββατο 24 Ιουλίου, στις 04:30 το πρωί, στο Τσεπέλοβο, με τον αγώνα ορεινού τρεξίματος TeRA 80km. Η διαδρομή του οποίου εκτείνεται σε 80 χιλιόμετρα και η θετική του υψομετρική διαφορά υπερβαίνει τα 5.100 μέτρα. Ο αγώνας έχει χρονικό όριο ολοκλήρωσης τις 20 ώρες από την έναρξή του και διαθέτει 4 ενδιάμεσα χρονικά όρια αποκλεισμού.

Λίγο αργότερα, στις 06:00 το πρωί του Σαββάτου, ξεκινάει ο Marathon 44+. Μια απολαυστική διαδρομή 44 χιλιομέτρων, κυκλική, με 2.600m θετικής υψομετρικής, που προκαλεί τον κάθε αθλητή να ανεβάσει τους προσωπικούς του στόχους και συνδεθεί με τη φύση.

Τέλος, το Σάββατο το απόγευμα στις 18:00 θα διεξαχθεί ο αγαπημένος αγώνας τρεξίματος των παιδιών ΖΑΓΟΡΑΚΙ, απόστασης 1 χλμ. Τα παιδιά αναμένεται να διασκεδάσουν, να τρέξουν στη φύση και να γνωρίσουν τις αξίες του αθλητισμού. Με το τέλος του αγώνα, θα γίνει κλήρωση και θα δοθούν δώρα από το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής υπευθυνότητας και της εξοικείωσής με την ανακύκλωση. Στην κλήρωση θα λάβουν μέρος όλοι οι συμμετέχοντες και επισκέπτες που θα ανακυκλώσουν συσκευασίες από γυαλί, πλαστικό και αλουμίνιο στην κινητή μονάδα ανακύκλωσης με φωτοβολταϊκά πάνελ που θα βρίσκεται στον χώρο.

Την Κυριακή 25 Ιουλίου, οι αθλητές θα γνωρίσουν από κοντά τις δύο ολοκαίνουριες διαδρομές των Half Marathon 21km στις 07:45 το πρωί και Entry Race 10km στις 09:10. Όλες οι διαδρομές έχουν ως σημείο εκκίνησης και τερματισμού το Τσεπέλοβο.

ZMR2019 44K&80K PM DSC 8370

Μέτρα κατά της πανδημίας

Λόγω της τρέχουσας κατάστασης της πανδημίας, η εκκίνηση των αθλητών σε όλες τις διαδρομές θα γίνεται σταδιακά, προκειμένου να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός στο σημείο εκκίνησης. Επιπλέον, όλοι οι συμμετέχοντες για να μπορέσουν να εισέλθουν στον χώρο της διοργάνωσης θα πρέπει να προσκομίσουν το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid-19 ή πιστοποιητικό νόσησης. Εναλλακτικά, θα πρέπει υποχρεωτικά́ να έχουν κάνει rapid test ή μοριακό́ PCR test κατά του Covid-19 εντός 48 ωρών πριν την έναρξη του αγώνα τους και να προσκομίσουν βεβαίωση του αρνητικού́ αποτελέσματος. 

Στόχος η περιβαλλοντική συνείδηση

Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ μεγάλος χορηγός της διοργάνωσης θα προσφέρει την απαραίτητη ενυδάτωση και αναζωογόνηση σε όλους τους αθλητές, στις νέες ΖΑΓΟΡΙ GO GREEN φιάλες από 30% ανακυκλωμένο πλαστικό. Με το μήνυμα «δεν χρειάζονται κανόνες για να κάνουμε τη σωστή κίνηση, αρκεί η συνείδησή μας», αποκτάμε περιβαλλοντική συνείδηση και ανακυκλώνουμε τις φιάλες μας στην κινητή μονάδα ανακύκλωσης με φωτοβολταϊκά πάνελ που θα βρίσκεται στον χώρο της διοργάνωσης, καθώς όλα τα υλικά συσκευασίας ΖΑΓΟΡΙ είναι 100% ανακυκλώσιμα.

Συμβάλλουμε στην προστασία του Εθνικού Δρυμού Βίκου – Αώου

Η Fifth Element ως χορηγός της διοργάνωσης που αντιπροσωπεύει τις κορυφαίες εταιρείες outdoor ειδών και αποτελεί το απόλυτα εξειδικευμένο κατάστημα αθλητικών δραστηριοτήτων βρίσκεται πάντα στο πλευρό καταξιωμένων αθλητών, υποστηρίζοντας παράλληλα, αθλητικά δρώμενα που προάγουν τον πολιτισμό και συμβάλλουν στην τουριστική ανάπτυξη της Ηπείρου. Φέτος, η Fifth Element, διαθέτει αποκλειστικά για αγορά το συλλεκτικό BUFF του Zagori Mountain Running 2021. Με τον τρόπο αυτό συμβάλλει στο έργο για την προστασία και διατήρηση της μοναδικής βιοποικιλότητας του Εθνικού Δρυμού Βίκου – Αώου.

Αποκτήστε το συλλεκτικό βραχιολάκι για καλό σκοπό

Με το οικολογικό μήνυμα “ Respect the Mountains” η διοργάνωση συνεισφέρει και συμβάλλει για ακόμα μία φορά εμπράκτως στο κοινωνικό σύνολο. Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες στο Zagori Mountain Running μπορούν να προμηθευτούν το συλλεκτικό/επετειακό βραχιολάκι και να συμβάλλουν στο κοινωνικό σύνολο, καθώς όλα τα έσοδα από την πώλησή του θα δοθούν για την ενίσχυση του έργου του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα» Ιωαννίνων.

Χορηγοί και υποστηρικτές

Μεγάλοι Χορηγοί της διοργάνωσης είναι το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ, η The North Face και η Fifth Element.

Χορηγός είναι η Hyundai Γκαρτζονίκας.

Επίσημοι Υποστηρικτές της διοργάνωσης είναι οι Nomad Premium Greek Honey, Μουζάκη Β. & ΣΙΑ ΕΕ, Melissa, Δωδώνη, Dole, Alpin Outdoor Activities, Buff, Ostracon και Ορειβατικό Καταφύγιο Αστράκας.

Το Zagori Mountain Running αποτελεί διοργάνωση της My Adventure.

Συνδιοργανωτές του Zagori Mountain Running είναι η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Δήμος Ζαγορίου.

Θεσμικοί Υποστηρικτές είναι το Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου και το Γεωπάρκο Βίκου-Αώου.

Website: www.zagorirace.gr 

Facebook Page: www.facebook.com/ZagoriRace 

Instagram Page: www.instagram.com/zagorirace 

Twitter Account: https://twitter.com/ZagoriRace 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση