Αρχική COVID-19 G7: 1 δισ. εμβόλια κατά του Covid-19 στις φτωχότερες χώρες

G7: 1 δισ. εμβόλια κατά του Covid-19 στις φτωχότερες χώρες

0
G7 0621
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Ένα δισεκατομμύριο εμβόλια κατά του Covid-19, με αποδέκτες τις φτωχότερες χώρες, αναμένεται να αποστείλουν οι G7. Στην Κορνουάλη της Μεγάλης Βρετανίας, από σήμερα έως και την Κυριακή, οι 7 πλουσιότερες χώρες συζητούν για την οικονομική ανάκαμψη μετά τον τον κορονοϊό, την ενίσχυση των εμβολιασμών παγκοσμίως. Καθώς και τη δυνατότητα ενός κοινού φορολογικού συστήματος και την κλιματική αλλαγή. Στη σύνοδο συμμετέχουν Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Βρετανία, Καναδάς, Ιαπωνία και ΗΠΑ.

Διεθνής πρεμιέρα Μπάιντεν

Πρόκειται για την διεθνή σύνοδο με την παρουσία του νέου Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν. Πρεμιέρα αντίστοιχη, επίσης, κάνουν και Ιάπωνας πρωθυπουργός Γιοσιχίντε Σούγκα και ο Ιταλός ομόλογός του Μάριο Ντράγκι. Αντιθέτως, πρόκειται για το… διεθνή αποχαιρετισμό της Άγκελα Μέρκελ. Υψηλοί προσκεκλημένοι είναι οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Νότιας Κορέας, της Ινδίας και της Νότιας Αφρικής. Όλοι τους θα παραστούν το βράδυ σε δεξίωση προς τιμήν τους από τη βασίλισσα Ελισάβετ και τους πρίγκιπες Κάρολο και Γουίλιαμ.

Δωρεά 1 δισ. εμβολίων

Οι G7 έχουν προαναγγείλει τη δωρεά 1 δισ. δόσεων εμβολίων κατά του Covid-19 σε 100 φτωχές χώρες. Στο πλαίσιο της διεθνούς συμμαχίας COVAX. Ήδη ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δεσμεύθηκε ότι η Μεγάλη Βρετανία θα δωρίσει 100 εκατομμύρια δόσεις έως το τέλος του 2022. «Έχει έρθει η ώρα οι πιο σημαντικές δημοκρατίες παγκοσμίως και οι πιο προηγμένες τεχνολογικά να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να εμβολιάσουν τον κόσμο. Κανείς δεν είναι προστατευμένος για όσο καιρό δεν είναι προστατευμένοι όλοι» ανέφερε ο Τζόνσον. Οι ΗΠΑ έχουν, επίσης, δεσμευθεί να δωρίσουν 500 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων. Επίσης αναμένεται οι G7 να στηρίξουν την έρευνα που διεξάγει ο ΠΟΥ για την (αληθινή) προέλευση του κορονοϊού.

Σχέδιο Μάρσαλ για το κλίμα

Εν όψει της διάσκεψης του ΟΗΕ για το Κλίμα το Νοέμβριο στο τραπέζι πέφτει και η πρόταση Τζόνσον για ένα νέο «σχέδιο Μάρσαλ». Στο σκεπτικό περιλαμβάνεται η αρωγή των αναπτυσσόμενων χωρών για τη μείωση των ρύπων. Θετικά διακείμενος φέρεται ήδη και ο Αμερικανός πρόεδρος.

 

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση