Αρχική Περιβάλλον Οι «νεκρές γοργόνες» σε διαμαρτυρία για τον θάνατο των ωκεανών

Οι «νεκρές γοργόνες» σε διαμαρτυρία για τον θάνατο των ωκεανών

0
Πηγή εικόνας: Twitter
Πηγή εικόνας: Twitter
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Οι διαδηλωτές της εξέγερσης κατά της εξαφάνισης των ωκεανών, κάλεσαν τους ηγέτες της G7 την Πέμπτη να αναλάβουν δράση για την προστασία των θαλασσών του κόσμου, σε μια διαδήλωση που ακτιβιστές ντυμένοι ως γοργόνες μπλέχτηκαν σε πεταμένα δίχτυα τράτας.

Η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε στο St. Ives της Κορνουάλης, την πρώτη ημέρα της συνόδου κορυφής της G7 που φιλοξένησε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και παρακολούθησαν ηγέτες της G7, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Πηγή εικόνας: Twitter
Πηγή εικόνας: Twitter

Η δράση

Το ράλι διοργανώθηκε από το Ocean Rebellion, ένα απόσπασμα του Extinction Rebellion που επικεντρώθηκε στην προστασία των ωκεανών του κόσμου.

Εκτός από τη «μαζική παράδοση των γοργόνων», η ομάδα χρησιμοποίησε ένα foghorn, έξω από το ξενοδοχείο Tregenna Castle, όπου οι εκπρόσωποι διέμειναν, ώστε να τους «ξυπνήσουν από τα απαθή όνειρά τους», δήλωσε η Ocean Rebellion.

Η ομάδα άκουσε το foghorn σε πέντε μεγάλες εκρήξεις : το θαλάσσιο σήμα SOS , για να προειδοποιήσει για τον «επικείμενο θάνατο των ωκεανών σε περίπτωση που οι αρχηγοί κρατών της G7 αποτύχουν στην υψηλή τους υποχρέωση να ενεργήσουν».

Η δήλωση της εκπροσώπου

«Πιστεύουμε ότι υπάρχει ακόμα χρόνος για να κάνουν τη διαφορά», δήλωσε η Σόφι Μίλερ, εκπρόσωπος της Ocean Rebellion στο The Independent την Παρασκευή.

«Υπάρχει ακόμα χρόνος για να δράσουν και να σταματήσουν την καταστροφική κλιματική αλλαγή», είπε. «Υπάρχει ακόμα χρόνος για να κόψουν τους δεσμούς τους με ορυκτά καύσιμα».

Η κ. Μίλερ είπε ότι η ομάδα απαιτεί από τη G7 να βάλει τον παγκόσμιο ωκεανό στην κορυφή της ατζέντας.

Η ομάδα ζήτησε την απαγόρευση της τράτας βυθού, μιας εμπορικής μεθόδου αλιείας που περιλαμβάνει τη μεταφορά μεγάλων σταθμών με δίχτυα στον πυθμένα της θάλασσας, για να πιάσει μεγάλο αριθμό ψαριών.

«Η τράτα βυθού εκπέμπει περισσότερο άνθρακα από το σύνολο της παγκόσμιας αεροπορίας», δήλωσε η κ. Μίλερ. «Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι τα αλιευτικά σκάφη που τραβούν τον πυθμένα του ωκεανού απελευθερώνουν τόσο διοξείδιο του άνθρακα όσο ολόκληρη την αεροπορική βιομηχανία».

Ο εκπρόσωπος είπε ότι οι ηγέτες της G7 πρέπει να δράσουν για να τερματίσουν τις περιβαλλοντικά καταστροφικές εντατικές μεθόδους αλιείας.

«Εξετάζουμε τη συνολική καταστροφή. Αν πεθάνει η θάλασσα, πεθαίνουμε », είπε ο Μίλερ.

Το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Διατήρησης, ένα μη κερδοσκοπικό ίδρυμα με έδρα το Σιάτλ, που έχει ως στόχο την προστασία των ωκεανών παγκοσμίως, προειδοποιεί εδώ και πολύ καιρό ότι «η καταστροφική αλιεία είναι μια από τις σημαντικότερες απειλές για τους παραγωγικούς ωκεανούς και τους υγιείς πληθυσμούς άγριων ζώων», με το 90% των παγκόσμιων πληθυσμών ψαριών αλιεία ή υπεραλίευση».

Με πληροφορίες του Independent

 

Διαφήμιση