Αρχική Υγεία - Διατροφή Δήμος Αθηναίων: Νέα δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Δήμος Αθηναίων: Νέα δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

0
blood donation
Εικόνα: UNSPLASH/Nguyễn Hiệp
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Νέα δράση διοργανώνει τη Δευτέρα, Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, ο δήμος Αθηναίων. Η δράση εθελοντικής αιμοδοσίας διεξάγεται σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και το ΓΝΑ  “Ευαγγελισμός”. Ως στήριξη ενός από τους σημαντικότερους πυλώνες του κοινωνικού εθελοντισμού. Με παράλληλη συμβολή στην εθνική προσπάθεια για εξασφάλιση επάρκειας αίματος σε κάθε γωνιά της χώρας.

481 μονάδες αίματος το 2021 από το δήμο

Τον τελευταίο χρόνο με τις τακτικές δράσεις αιμοδοσίας που πραγματοποιούνται στα δημοτικά ιατρεία έχουν συγκεντρωθεί συνολικά 481 μονάδες αίματος. Τα δημοτικά ιατρεία, με το εξειδικευμένο υγειονομικό προσωπικό τους, διασφαλίζουν την τήρηση όλων των προϋποθέσεων για ασφαλείς αιμοδοσίες. Την αιμοδοσία διοργανώνει η διεύθυνση Δημοτικών Ιατρείων και Δημόσιας Υγείας, υπό την εποπτεία του αρμόδιου αντιδημάρχου, Μανόλη Καλαμπόκα.

Πού θα γίνει η αιμοδοσία

Η νέα δράση εθελοντικής αιμοδοσίας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021, Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη,στο 1ο Πολυδύναμο Κέντρο – Καλφοπούλειο Υγειονομικό Κέντρο (Σόλωνος 78) από 13.00 μέχρι 18.00 Για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 210-2015510 (εσωτ 119-120). Για να κλείσουν το ραντεβού τους, προς αποφυγή συνωστισμού.

Διαφήμιση