Αρχική Υγεία - Διατροφή Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: 144 έτη προσφοράς (Βίντεο)

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: 144 έτη προσφοράς (Βίντεο)

0
redcros2
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός συμπλήρωσε 144 έτη συνεχούς προσφοράς. Η πολυετής δράση του στη χώρα εορτάστηκε με μία επετειακή εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο.

https://youtu.be/_vxvXQApT7w

Τιμή σε εμφανείς και αφανείς ήρωες

Τιμήθηκαν η ιστορία, η παράδοση, η παρακαταθήκη του και συγχρόνως επιβραβεύθηκε η Νοσηλευτική Υπηρεσία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Για την άμεση ανταπόκριση και συμβολή της στην εμβολιαστική προσπάθεια της πολιτείας στο πρόγραμμα «Ελευθερία». Επίσης, τιμήθηκαν οι χιλιάδες εθελοντές. Εν μέσω πανδημίας και στις περιπτώσεις φυσικών καταστροφών (σεισμούς, πυρκαγιές, πλημμύρες) είναι οι αφανείς ήρωες και αρωγοί της πολιτείας.

redcross3

Αναγεννημένος ΕΕΣ

Η προσπάθεια του αναγεννημένου ΕΕΣ στοχεύει “στη δημιουργία ενός σύγχρονου καινοτόμου, αλληλέγγυου και διαφανούς Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού” επεσήμανε ο πρόεδρος, δρ. Αντώνιος Αυγερινός. Στις μελλοντικές δράσεις περιλαμβάνονται η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και κοινωνικής αλληλεγγύης. Επίσης, η ενδυνάμωση του εθελοντικού ρεύματος και η ενεργοποίηση της κοινωνίας των πολιτών. Με στόχο να αποφεύγονται φαινόμενα περιθωριοποίησης και απομονωτισμού ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.
Τιμής ένεκεν, η Βουλή των Ελλήνων φωταγώγησε το κτήριό της με το έμβλημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Το ίδιο έγινε και στο Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη.

Ανάγκη ενσυναίσθησης

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, απηύθυνε, χαιρετισμό στην εκδήλωση. Τόνισε πως ο ΕΕΣ είναι “ο αρχαιότερος και μεγαλύτερος εθελοντικός και ανθρωπιστικός οργανισμός στη χώρα μας”. “Προσέφερε ανεκτίμητη βοήθεια σε όλες τις δύσκολες και οδυνηρές στιγμές της ιστορίας μας. Στους Βαλκανικούς Πολέμους και τη Μικρασιατική Καταστροφή, τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, την Κατοχή και τον Εμφύλιο. Σε μεγάλες φυσικές καταστροφές, σεισμούς, πυρκαγιές και πλημμύρες” είπε με νόημα.

Εθελοντισμός


Σύμφωνα με την Πρόεδρο, «η δράση του ΕΕΣ εξυψώνει την έννοια και τη σημασία του εθελοντισμού. Προσελκύει άτομα κάθε ηλικίας και κοινωνικής κατάστασης σε ευγενείς και ανιδιοτελείς σκοπούς».
Καταλήγοντας, τόνισε την ανάγκη η ημέρα γιορτής να αποτελέσει απαραίτητη υπενθύμιση. “Να αναλογιστούμε όλοι και τις δικές μας πράξεις ενσυναίσθησης και προσφοράς για το διπλανό μας, το συνάνθρωπο, τον κόσμο” επεσήμανε.

 

 

Διαφήμιση