Αρχική Ειδήσεις Επαφές για το κλίμα ξεκίνησε στην Ευρώπη ο Τζον Κέρι

Επαφές για το κλίμα ξεκίνησε στην Ευρώπη ο Τζον Κέρι

0
Τζον Κέρι
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Ο απεσταλμένος των ΗΠΑ για το κλίμα Τζον Κέρι ξεκίνησε την περιοδεία του στην Ευρώπη. Χθες Δευτέρα 8 Μαρτίου συνάντησε τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον στο Λονδίνο, πριν κατευθυνθεί στις Βρυξέλλες και στο Παρίσι.

Ο σκοπός του ταξιδιού είναι η «δουλειά με τους Ευρωπαίους συμμάχους. Με στόχο να ενισχύσουμε την παγκόσμια κλιματική φιλοδοξία», δήλωσε το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Ο Τζον Κέρι είναι ένας βετεράνος πολιτικός, ο οποίος υπηρέτησε ως υπουργός Εξωτερικών, στην κυβέρνηση Ομπάμα μεταξύ του 2013 και του 2017.

Είναι ένας από τους αρχιτέκτονες της Συμφωνίας του Παρισιού. Και επέφερε συνεργασία για την αλλαγή του κλίματος με τον άλλο μεγαλύτερο ρυπαίνων του κόσμου, την Κίνα.

Τζον Κέρι

Ο Τζον Κέρι συναντήθηκε με τον Μπόρις Τζόνσον πριν από τη μεγάλη σύνοδο κορυφής COP26 των Ηνωμένων Εθνών. Που φιλοξενεί το Ηνωμένο Βασίλειο τον Νοέμβριο του 2021, στην Γλασκώβη.

Αλλά και εν’ όψει της διάσκεψης κορυφής παγκόσμιων ηγετών για το κλίμα. Την οποία διοργανώνει στις 22 Απριλίου ο Πρόεδρος Μπάιντεν. 

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, έφτασε στην Downing Street συνοδευόμενος τον Αλόκ Σάρμα, υπουργό Απασχόλησης του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο οποίος επί του παρόντος είναι πρόεδρος της COP.

Ο Τζον Κέρι έγραψε στο Twitter ότι τόσο ο Βρετανός πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός είναι «ισχυροί εταίροι για την προστασία του πλανήτη».

Αναχωρώντας από την Downing Street, ο Τζο Κέρι απάντησε στην ερώτηση δημοσιογράφου για το αν μπορεί να αποφευχθεί η κλιματική καταστροφή, λέγοντας: «Εργαζόμαστε σκληρά».

Ο απεσταλμένος των ΗΠΑ για την κλιματική αλλαγή προέτρεψε τους 20 κορυφαίους ρυπαντές στον κόσμο που δημιουργούν το 81% των εκπομπών, να μειώσουν αμέσως το CO2.

«Η Κίνα, οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Ινδία, η ΕΕ, η Κορέα, η Ιαπωνία και άλλοι όλοι πρέπει να είναι μέρος αυτής της προσπάθειας, είπε χαρακτηριστικά. Είκοσι χώρες που παράγουν το 81% των εκπομπών».

Η αγορά έχει αποφασίσει ότι ο άνθρακας δεν είναι το μέλλον

«Σε όλο τον κόσμο, οι άνθρωποι έχουν αποφασίσει να μεταβούν σε καθαρότερα καύσιμα από τον άνθρακα, το οποίο είναι το πιο βρώμικο καύσιμο στον κόσμο, επεσήμανε.

Στην Αμερική και αλλού, οι περισσότερες τράπεζες θα σας πουν ότι δεν πρόκειται να χρηματοδοτήσουν ένα νέο εργοστάσιο άνθρακα».

Στις Βρυξέλλες, ο απεσταλμένος των ΗΠΑ υπεύθυνος για το κλίμα, θα συναντηθεί με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Στο Παρίσι, θα συναντηθεί με Γάλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Υπενθυμίζεται πως διοίκηση του Προέδρου Τραμπ εγκατέλειψε τη Διεθνή Συμφωνία για το Κλίμα του Παρισιού. Αλλά οι ΗΠΑ επέστρεψαν σε αυτήν υπό τον Πρόεδρο Μπάιντεν.

 

Διαφήμιση