Αρχική Ελλάδα Τζον Κέρι: Ο απεσταλμένος που όρισε ο Μπάιντεν για την κλιματική αλλαγή

Τζον Κέρι: Ο απεσταλμένος που όρισε ο Μπάιντεν για την κλιματική αλλαγή

0
κλιματική αλλαγή
Διαφήμιση

Το δύσκολο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής ανέλαβε ο Τζον Κέρι πρώην υπουργός Εξωτερικών και ένας από τους αρχιτέκτονες της Συμφωνίας του Παρισιού για τον περιορισμό της παγκόσμιας θέρμανσης, έπειτα από την πρόταση του νυν προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για τη θέση του ειδικού απεσταλμένου για το κλίμα.

Ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ήταν αρνητικός και αντίθετος με την παγκόσμια θέρμανση ενώ είχε αποσύρει την χώρα από τη Συμφωνία του Παρισιού. Σε αντίθεση με το προδιάδοχο του ο νέος πρόεδρος φέρνει αλλαγές στο προσκήνιο και τάσσεται υπέρ τη ευαισθητοποίησης της κλιματικής αλλαγής.  

Η θέση του Κέρι «ανακλά τη δέσμευση του εκλεγμένου προέδρου για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής ως επείγοντος ζητήματος εθνικής ασφάλειας» αναφέρεται σε ανακοίνωση της μεταβατικής ομάδας του Μπάιντεν.

Ο Μπάιντεν έχει θέσει υψηλούς στόχους και δηλώνει υπέρμαχος σε ένα σχέδιο για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Συγκεκριμένα, έχει παρουσιάσει ένα σχέδιο 2 τρισεκατομμυρίων ευρώ για την προώθηση καθαρών μορφών ενέργειας και μηδενισμό των εκπομπών στην ηλεκτροπαραγωγή έως το 2035.

Το κατά πόσο θα κατορθώσει ο Μπάιντεν να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο του εξαρτάται σε ένα βαθμό από το εάν οι Δημοκρατικοί θα αποκτήσουν τον έλεγχο της Γερουσίας. Στις 5 Ιανουαρίου και έπειτα από δύο εκλογικές αναμετρήσεις στην Τζόρτζια, θα κριθεί το αποτέλεσμα.

 

Διαφήμιση