Αρχική Προτάσεις Γαρίδες σαγανάκι με φέτα από τον σεφ Τάσο Αντωνίου

Γαρίδες σαγανάκι με φέτα από τον σεφ Τάσο Αντωνίου

0
Σαγανάκι γαρίδες

Η τέλεια συνταγή για “τρελές βούτες” με το αγαπημένο σας ψωμάκι, έρχεται από τον σεφ Τάσο Άντωνίου. Γαρίδες σαγανάκι με φέτα, ένας από τους πιο ξακουστούς μεζέδες που το ελληνικό τραπέζι αγαπά για να γλείφετε και τα δάχτυλά σας.

Προετοιμασία: 5 λεπτά

Εκτέλεση: 10 λεπτά

Συνολικός χρόνος: 15 λεπτά

Μερίδες: 4

Θερμίδες: 369

Υλικά

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. μικρές γαρίδες αποφλοιωμένες
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 250 γρ. ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη
  • 100 γρ. βαρελίσια φέτα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό χοντροκομμένο

Εκτέλεση

  • Zεσταίνουμε παρθένο ελαιόλαδο σε τηγάνι. Προσθέτουμε γλυκιά πάπρικα. Όταν ζεσταθεί το λάδι, ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
  • Ρίχνουμε τις αποφλοιωμένες γαρίδες. Επιλέγουμε φρέσκιες ή κατεψυγμένες που τις έχουμε αποψύξει. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις. Αφήνουμε τις γαρίδες να σοταριστούν για ελάχιστα λεπτά.
  • Στη συνέχεια, θα προσθέσουμε ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη. Ανακατεύουμε καλά, να βγάλει η ντομάτα τα αρώματά της. Όταν συμπυκνωθεί η ντομάτα, προσθέτουμε βαρελίσια φέτα. Ανακατεύουμε χωρίς να λιώσουμε τη φέτα. Τέλος, πασπαλίζουμε με χοντροκομμένο φρέσκο μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά λίγο πριν σερβίρουμε το σαγανάκι.

Δείτε κι άλλες συνταγές από τον Σεφ Τάσο Αντωνίου:

Διαφήμιση