Αρχική COVID-19 Επιστροφή στα θρανία για όλους τους μαθητές – 3.000 θετικά self tests

Επιστροφή στα θρανία για όλους τους μαθητές – 3.000 θετικά self tests

0
σχολείο
Εικόνα: EUROKINISSI/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Σύνταξη: ecozen.gr

Επέστρεψαν σήμερα στα θρανία και οι μαθητές σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια κρατώντας επί χείρας τις βεβαιώσεις αρνητικού self test και φορώντας τις μάσκες τους. Εν το μεταξύ, σχεδόν 3.000 συνολικά θετικά sefl test καταγράφονται ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και εργαζόμενους στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Μετά την επαναλειτουργία των Λυκείων στις 12 Απριλίου, σήμερα χτύπησε το κουδούνι και για τους μαθητές σε σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια, οι οποίοι με χαρά πέρασαν και πάλι την πόρτα των σχολείων τους.
self tests
Εικόνα: EUROKINISSI/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Φυσικά, απαραίτητη προϋπόθεση για την προσέλευση των μαθητών στα σχολεία ήταν:

  • η υποχρεωτική χρήσης μάσκας
  • βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος self test

Υποχρεωτικά τα self tests

Μάλιστα, υπενθυμίζεται ότι κάθε μέλος της εκπαιδευτικής κοινότητας δηλαδή, εκπαιδευτικοί, μαθητές, διοικητικό και λοιπό προσωπικό των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, καθώς επίσης και το Ειδικό Εκπαιδευτικό και Βοηθητικό Προσωπικό (ΕΕΠ και ΕΒΠ) των σχολείων Ειδικής Αγωγής είναι υποχρεωτικό:

  • να υποβάλλονται σε self test δύο φορές την εβδομάδα
  • να φέρουν μαζί τους τη σχετική βεβαίωση (για τους εκπαιδευτικούς) ή κάρτα (για τους μαθητές) αρνητικού αποτελέσματος κάθε Δευτέρα και Πέμπτη

Το self test είναι υποχρεωτικό ακόμα και για όσους μαθητές και εκπαιδευτικούς έχουν εμβολιαστεί.

Επιπλέον, υπενθυμίζεται ότι τα self tests διατίθενται δωρεάν από τα φαρμακεία μαζί με ενημερωτικό υλικό, χρησιμοποιώντας:

  • τον ΑΜΚΑ ή
  • τον Προσωρινό ΑΜΚΑ (ΠΑΜΚΑ) ή
  • τον Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑΑΥΠΑ)

Οι μαθητές άνω των 13 ετών μπορούν να κάνουν το τεστ με την επίβλεψη ενηλίκου, ενώ στους κάτω των 13 ετών το τεστ θα διενεργείται από ενήλικο. Συστήνεται το τεστ να γίνεται το ίδιο πρωί ή το προηγούμενο βράδυ.

Σχεδόν 3.000 θετικά self tests

Παράλληλα, τα θετικά τεστ μεταξύ των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας εκτιμάται ότι έφτασαν κοντά στις 3.000, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ.

Ενώ, σημειώνεται ότι σήμερα αρκετοί ήταν αυτοί που μετέβησαν στο σχολείο με γραπτή δήλωση του αποτελέσματος από το αρνητικό self test, καθώς είχε πέσει η πλατφόρμα για κάποιο χρονικό διάστημα και δεν μπορούσαν να δηλώσουν τα στοιχεία τους στο σύστημα.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here