Αρχική COVID-19 Ρουμανία: Μετέτρεψαν τον πύργο του κόμη Δράκουλα σε εμβολιαστικό κέντρο Covid

Ρουμανία: Μετέτρεψαν τον πύργο του κόμη Δράκουλα σε εμβολιαστικό κέντρο Covid

0
πύργος κόμη Δράκουλα
Εικόνα: George Calin via REUTERS
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Σε εμβολιαστικό κέντρο για τον κορονοϊό μετατράπηκε ο πύργος του κόμη Δράκουλα, το αξιοθέατο της Τρανσυλβανίας, στη Ρουμανία, προκειμένου να αυξήσουν το ποσοστό των εμβολιαζόμενων στη χώρα τους.

Γιατροί και νοσοκόμες εμβολιάζουν δωρεάν με το εμβόλιο της Pfizer όλους τους ερχόμενους στο Bran Castle του 14ου αιώνα, το οποίο θεωρείται ότι αποτέλεσε έμπνευση για το πανύψηλο σπίτι του δράκουλα στο γνωστό μυθιστόρημα Dracula“, του Bram Stoker.

Στόχος αυτής της πρωτότυπης ενέργειας είναι να αυξηθεί το ποσοστό των εμβολιαζόμενων στη χώρα που κατέγραψε περισσότερες από ένα εκατομμύριο μολύνσεις και σχεδόν 29.000 θανάτους από την έναρξη της πανδημίας.

Στη Ρουμάνια καταγράφεται ένα από τα υψηλότερα επίπεδα δισταγμού στη Ευρώπη όσο αφορά τον εμβολιασμό, σύμφωνα με έρευνα του Globesec που εδρεύει στην Μπρατισλάβα.

Ωστόσο, η κυβέρνηση της χώρας αναφέρει ότι θέλει να εμβολιάσει 10 εκατομμύρια ανθρώπους έως τον Σεπτέμβριο.

Με αυτή την πρωτοβουλία η χώρα ελπίζει να καταφέρει να αυξήσει το ποσοστών των εμβολιαζόμενων.

Κατά τη διάρκεια κάθε σαββατοκύριακου του Μαΐου, οποιοσδήποτε μπορεί να εμφανιστεί χωρίς ραντεβού για να εμβολιαστεί.

Έπειτα, όσοι εμβολιάζονται παραλαμβάνουν ένα πιστοποιητικό και μαζί με αυτό άδεια για δωρεάν ξενάγηση σε όλο το κάστρο προκειμένου να δουν που κατοικούσε το ιστορικό πρόσωπο Βλαντ Γ΄ Τσέπες, πρίγκιπα της Βλαχίας, ο οποίος έζησε κατά τη διάρκεια του 15ου αιώνα αν και όπως είναι λιγότερο γνωστό, έζησε ελάχιστα στον συγκεκριμένο πύργο στην επαρχία Bran.

Παράλληλα, το προσωπικού του Bran Castle, ελπίζει ότι η πρωτοβουλία θα φέρει και περισσότερο κόσμο Καρπάθια Όρη της Ρουμανίας, όπου οι τουριστικοί αριθμοί έχουν καταρρεύσει από την αρχή της πανδημίας. 

Το κάστρο Μπραν  (Castelul Bran) βρίσκεται κοντά στο χωριό Μπραν, Κομητεία Μπρασόβ, στην κεντρική Ρουμανία. Υψώνεται από τα δάση στους πρόποδες των Καρπαθίων βουνών, 170 χιλιόμετρα (105 μίλια) βόρεια του Βουκουρεστίου.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση