Αρχική COVID-19 Ανοίγουν όλα τα σχολεία τη Δευτέρα 10 Μαΐου – Υποχρεωτικά τα self...

Ανοίγουν όλα τα σχολεία τη Δευτέρα 10 Μαΐου – Υποχρεωτικά τα self tests

0
SCHOOL CLASS
Εικόνα: UNSPLASH/National Cancer Institute
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Την ερχόμενη Δευτέρα 10 Μαΐου ανοίγουν εκ νέου όλα τα σχολεία. Οι μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών και γυμνασίων επιστρέφουν στις τάξεις τους. Η επανέναρξη των μαθημάτων με τη φυσική παρουσία των μαθητών και διδασκόντων θα γίνεται υποχρεωτικά με τη χρήση self tests. Τα τεστ χορηγούνται δωρεάν από σήμερα στα φαρμακεία όλης της χώρας. Κάθε μαθητής και εκπαιδευτικός θα παραλαμβάνει δύο τεστ ανά εβδομάδα, τα οποία και θα πρέπει να διενεργεί.

Με εγκύκλιό του, το υπουργείο Παιδείας, διευκρινίζει ότι κανονικά θα επαναλειτουργήσουν και τα ολοήμερα σχολεία, καθώς όλα τα λύκεια. «Όλες οι σχολικές μονάδες έχουν λάβει κατευθυντήριες γραμμές για την ψυχοκοινωνική προσαρμογή των μαθητών/μαθητριών στις παρούσες συνθήκες» αναφέρει το υπουργείο. Στην επαναλειτουργία διά της διά ζώσης διδασκαλίας συνέδραμε αρμόδια επιστημονική ομάδα του Εργαστηρίου Σχολικής Ψυχολογίας του Τμήματος Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ.

Κάθε Κυριακή και Τετάρτη η διενέργεια του τεστ

Το αυτοδιαγωνιστικό τεστ κορονοϊού θα διενεργείται πριν από την έναρξη των μαθημάτων της Δευτέρας και της Πέμπτης, από τους μαθητές, αλλά και τους  εκπαιδευτικούς, το διοικητικό και το λοιπό προσωπικό όλων των σχολικών μονάδων. Ο έλεγχος διενεργείται έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση στη σχολική μονάδα.

Γονείς, κηδεμόνες, μαθητές και προσωπικό των σχολείων παραλαμβάνουν δωρεάν το self-test, μαζί με ενημερωτικό υλικό από το φαρμακείο, χρησιμοποιώντας τον ΑΜΚΑ. Οι μαθητές άνω των 13 ετών μπορούν να κάνουν το τεστ με την επίβλεψη ενηλίκου, ενώ στους κάτω των 13 ετών το τεστ θα διενεργείται από ενήλικο. Συστήνεται να γίνεται το ίδιο πρωί ή το προηγούμενο βράδυ. Άρα, το πρώτο τεστ μπορεί να γίνει την Κυριακή το βράδυ ή τη Δευτέρα το πρωί, σύμφωνα με το υπουργείο. Το αποτέλεσμα του self-test δηλώνεται μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr. Αν το τεστ είναι αρνητικό θα εκδίδεται η σχολική κάρτα για τους μαθητές και η δήλωση αρνητικού αποτελέσματος για τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή, μπορεί να συμπληρώνεται χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα/τη δήλωση αρνητικού αποτελέσματος, όπως σημειώνει το υπουργείο. Σε περίπτωση θετικού self-test είναι θετικό, θα πρέπει να διενεργηθεί επανηληοπτικό. Εάν και αυτό βγει θετικό, ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση