Αρχική COVID-19 Α. Λινού: Γυναίκες κάτω των 50 να προτιμήσουν mRNA εμβόλια

Α. Λινού: Γυναίκες κάτω των 50 να προτιμήσουν mRNA εμβόλια

0
ΚΥΘΗΡΑ
Από τον εμβολιασμό υγειονομικών στα Κύθηρα
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

“Δε λειτούργησαν τα sms.. Το να έχουμε μέτρα που δε λειτουργούν δεν έχει νόημα. Μας φορτίζουν ψυχολογικά”, ανέφερε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, μιλώντας στο Καλημέρα Ελλάδα και τον Γιώργο Παπαδάκη. Ενώ, συστήνει στις γυναίκες κάτω των 50 ετών να επιλέξουν mRNA εμβόλια.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατη μεγάλη έρευνα απέδειξε την ασφάλεια των mRNA εμβολίων και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά και την αναγκαιότητά τους, και αφορά ηλικίες γυναικών που εντάσσονται σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία.

Παράλληλα, η κυρία Λινού εξήγησε ότι ο εμβολιασμός είναι ο κύριος τρόπος να καταπολεμήσουμε τη νόσο και ειδικά οι άνθρωποι άνω των 50 ετών πρέπει να εμβολιαστούν οπωσδήποτε, και όπως είπε χαρακτηριστικά “ασυζητητί“.

Όμως εξέφρασε την επιφύλαξή της για το είδος και την ποιότητα των εμβολίων, ωστόσο όπως είπε, αυτά έχουμε και είναι ο μόνος τρόπος να αποφύγουμε τον κίνδυνο.

Εάν όμως έχουμε επιλογή εμβολίου, τότε συστήνει για τις γυναίκες κάτω των 50 ετών να επιλέξουν mRNA εμβόλια.

Για το Johnson & Johnson που και αυτό είναι εμβόλιο ιικού φορέα και όχι mRNA, είπε ότι έχει εγκριθεί για όλες τις ηλικίες -σύμφωνα και με τον ECDC – ωστόσο τόνισε και πάλι ότι εάν υπάρχει για τις νέες γυναίκες περιθώριο επιλογής καλό είναι να επιλέξουν κάποιο mRNA.

Ανησυχίες για τη βραζιλιάνικη μετάλλαξη

ΕμβολιασμοίΓια το αν μας προστατεύουν από τις υπάρχουσες μεταλλάξεις, σημείωσε ότι ίσως μας προστατεύουν σε λίγο μικρότερο βαθμό από την βραζιλιάνικη μετάλλαξη.

Για το άνοιγμα της εστίασης, τόνισε ότι εάν συνδυαστεί με τεστ στο εργαζόμενο προσωπικό, δε θα υπάρχει πρόβλημα.

Ενώ, εάν έως το Σεπτέμβριο καταφέρουμε να εμβολιαστούμε άνω του 70-80% τότε πράγματι είπε, ότι είναι πιθανό να “βγάλουμε” τις μάσκες.

Προς το παρόν, δήλωσε σκεπτική για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, εξαιτίας του πιθανού συνωστισμού των παιδιών μέσα στις τάξεις, ενώ πρότεινε ως καλύτερη λύση, οι εκπαιδευτικοί να χρησιμοποιήσουν τους εξωτερικούς χώρους.

Από την άλλη, με αφορμή τα παιδιά, έκανε αναφορά και στην σημαντική εξέλιξη της έναρξης εμβολιασμών σε παιδιά στην Αμερική.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση