Αρχική Ειδήσεις Μαρόκο: Έφερε στον κόσμο εννιάδυμα και μάλιστα χωρίς να το ξέρει

Μαρόκο: Έφερε στον κόσμο εννιάδυμα και μάλιστα χωρίς να το ξέρει

0
HALIMA CISSE
Η Halima Cisse στην φωτό που τράβηξε η ομάδα γιατρών και νοσηλευτών που τη βοήθησαν να γεννήσει. Twitter
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Μια γυναίκα στο Μάλι γέννησε εννέα μωρά και μάλιστα ήταν κατά δύο περισσότερα από όσα είχαν εντοπίσει οι γιατροί στην κοιλιά της!

Η Halima Cisse, 25 ετών, αναμενόταν να γεννήσει επτά μωρά, σύμφωνα με υπερήχους που είχε πραγματοποιήσει στο Μαρόκο και το Μάλι και κατά τους οποίους δεν έγινε αντιληπτός ο πραγματικός αριθμός των βρεφών.

Εν τέλει και προς δεύτερη έκπληξη όλων, αφού το να γεννήσει κάποια 7 μωρά είναι ήδη συναρπαστικό, όσο και επικίνδυνο, η γυναίκα έφερε στον κόσμο 9 βρέφη με καισαρική τομή.

Η εγκυμοσύνη της Cisse μάλιστα έχει συναρπάσει όχι μόνο το έθνος της δυτικής Αφρικής, αλλά και την ηγεσία. Όταν μάλιστα, οι γιατροί τον Μάρτιο δήλωσαν ότι η Cisse χρειαζόταν εξειδικευμένη φροντίδα, ο μεταβατικός ηγέτης της χώρας, Bah Ndaw, διέταξε να σταλεί στο Μαρόκο.

Εκεί γέννησε πέντε κορίτσια και τέσσερα αγόρια, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Μάλι.

«Η μητέρα και τα μωρά τα πάνε καλά μέχρι τώρα», δήλωσε η υπουργός Υγείας του Μάλι, Φάντα Σίμπι, στην Agence France-Presse, προσθέτοντας ότι είχε ενημερωθεί από τον γιατρό από το Μάλι που συνόδευσε την Cisse στο Μαρόκο.

Ενώ, πρόκειται να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, αλλά σε αρκετές εβδομάδες.

Βέβαια, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας του Μαρόκου, Rachid Koudhari είπε ότι δεν γνώριζε ότι έχει πραγματοποιηθεί ένας τόσο εκτενής τοκετός σε ένα από τα νοσοκομεία της χώρας.

Πάντως, η επιτυχής διεξαγωγή της διαδικασίας και το γεγονός ότι τα 9 μωρά ήρθαν στον κόσμο ζωντανά είναι εξαιρετικά σπάνιο και τα περισσότερα μωρά σε τέτοιου είδους γεννήσεις δεν επιβιώνουν, είτε αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Πηγή: The Guardian

Διαφήμιση