Αρχική Περιβάλλον Αγρότης στο Βιετνάμ κατασκευάζει πλωτές σχεδίες από πλαστικά μπουκάλια – Βίντεο

Αγρότης στο Βιετνάμ κατασκευάζει πλωτές σχεδίες από πλαστικά μπουκάλια – Βίντεο

0
σχεδία από μπουκάλια
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Σε θησαυρό μετέτρεψε τα πλαστικά μπουκάλια που έβρισκε στο χωράφι του ένας αγρότης από την επαρχία Hau Giang στο Βιετνάμ.

Χαρακτηριστικά, ο αγρότης Le Van Hieu, ο οποίος κουράστηκε να βλέπει πλαστικά μπουκάλια να απορρίπτονται στα χωράφια του, αποφάσισε να τα αξιοποιήσει και να τα εκμεταλλευτεί προς όφελος των αγροτών. 

Έτσι λοιπόν, κατασκεύασε πλωτές σχεδίες που βοηθούν άλλους αγρότες να εξοικονομήσουν χρήματα στις μεταφορές τους με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον.

Ο Le Van Hieu δημιούργησε μικρές σχεδίες από 1.000 πλαστικές φιάλες και μεγάλες σχεδίες από περίπου 2.500 φιάλες.

Οι μεγαλύτερες σχεδίες μπορούν να μεταφέρουν έως 16 άτομα και δύο μοτοποδήλατα.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο αγρότης από το Βιετνάμ, ενθαρρύνει τους γείτονές του και άλλους να βοηθήσουν στη συλλογή όσων μπουκαλιών μπορούν.

Σχεδόν 30 σχεδίες έχει κατασκευάσει μέχρι στιγμής ο Hieu, τις οποίες είτε δώρισε σε συγγενείς είτε πούλησε σε τοπικούς αγρότες.

 Μάλιστα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και ο Hieu στο βίντεο:

“Κάνοντας αυτό έχει πολλές ευκολίες, πρώτον για το περιβάλλον καθώς μπορούμε να συλλέξουμε τα σκουπίδια και τα γεωργικά υλικά που πετάμε. Το δεύτερο πράγμα είναι να είμαστε σε θέση να φτιάχνουμε εργαλεία για να πηγαινοερχόμαστε στο ποτάμι.”

“Στο παρελθόν, όταν χρησιμοποιούσαμε ή αγοράζουμε σκάφη, θα είχαν καταστραφεί σε ένα ή δύο χρόνια. Αυτό έχει μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής.”

“Είναι πολύ βολικό να ταξιδεύεις με αυτό.. μπορώ να το χρησιμοποιήσω για όλα.”

Διαβάστε και άλλα σαν αυτό:

Διαφήμιση