Αρχική Περιβάλλον Εταιρείες “πράσινης” τεχνολογίας ενθαρρύνουν περιβαλλοντικές αλλαγές

Εταιρείες “πράσινης” τεχνολογίας ενθαρρύνουν περιβαλλοντικές αλλαγές

0
πλαστικά
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Τις πραγματικές περιβαλλοντικές αλλαγές φέτος, ενθαρρύνουν οι εταιρείες “πράσινης” τεχνολογίας που έχουν δημιουργήσει μικρές ομάδες.

Στόχους τους είναι να βρουν τρόπους για την ενίσχυση της ανακύκλωσης, τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, την καλύτερη μεταφορά και πολλά άλλα.

Με τις σοβαρές ειδήσεις για την κλιματική κρίση, οι εταιρείες “πράσινης” τεχνολογίας είναι σταθερά προσηλωμένες στην παροχή καλύτερων λύσεων.

TeknTrash

TeknTrash

Το TeknTrash είναι μια επιχείρηση που δημιουργήθηκε με στόχο να αποκτήσει μια μεγαλύτερη εικόνα για το τι ανακυκλώνουμε και πού πηγαίνει.

Το πρώτο τους έργο ενθαρρύνει την ανακύκλωση προσφέροντας ανταμοιβές μέσω της πλατφόρμας Stipra.

Το κλειδί είναι να διασφαλίσετε ότι τοποθετείτε τα σωστά πράγματα στα σωστά μέρη, ανάλογα με τις υπηρεσίες ανακύκλωσης που προσφέρει η περιοχή σας.

Το επόμενο βήμα της TeknTrash είναι να εξετάσει πώς μπορεί να κάνει αυτά τα σημεία ανταλλάξιμα με πραγματικά χρήματα.

Η ακατάλληλη ανακύκλωση βλάπτει τον πλανήτη περισσότερο από ό,τι μπορεί να συνειδητοποιήσετε. Παράγει μεθάνιο, το οποίο είναι 80 φορές πιο ισχυρό από το CO2.

Η TeknTrash συλλέγει αυτές τις πληροφορίες. Με στόχο να βοηθήσει τις εταιρείες να προωθήσουν τις πρακτικές των καταναλωτικών αποβλήτων και να παράγουν καλύτερη διάρκεια ζωής των προϊόντων.

Facedrive

Facedrive

Η Facedrive με έδρα τον Καναδά θέλει να γίνει ο πιο βιώσιμος ανταγωνιστής των Uber και Deliveroo.

Προσφέρει υπηρεσία rideshare με πράσινες και υβριδικές επιλογές μαζί με μια πρωτοβουλία φύτευσης δέντρων. Για την αντιστάθμιση του παραγόμενου άνθρακα που μπορείτε να παρακολουθείτε φυσικά εντός της εφαρμογής.

Η τελευταία κυκλοφορία προϊόντων της Facedrive διατίθεται με τη μορφή «Steer», μια εφαρμογή που είναι μακράν η πιο φιλόδοξη.

Προσφέρει μια συνδρομητική υπηρεσία όπου οι χρήστες μπορούν να δανείζονται ηλεκτρικά οχήματα όποτε και όταν απαιτείται.

Τα μοντέλα που προσφέρονται κυμαίνονται από Nissan έως Tesla σε πιο premium τιμή.

Το Facedrive είναι προσβάσιμο σε πολλές περιοχές του Καναδά και των ΗΠΑ. Σύντομα θα ξεκινήσει να προσφέρει υπηρεσίες και στην Ευρώπη.

wonderfil

Wonderfil

Η εστίαση της Wonderfil είναι σταθερά στην παροχή καλύτερων λύσεων για την πλαστική ρύπανση.

Η εκκίνηση πράσινης τεχνολογίας έχει σχεδιάσει μια “υπηρεσία διανομής που ενσωματώνεται σε οποιαδήποτε τοποθεσία. Και αφορά άτομα που θέλουν προϊόντα ομορφιάς όπως κρέμες χωρίς πλαστικά μπουκάλια“.

Μία ομάδα γυναικών ψάχνει να βρει τρόπους για να αντιμετωπίσει την σπατάλη στην βιομηχανία ομορφιάς και προσωπικής φροντίδας.

Ο στόχος είναι ότι οι κορυφαίες μάρκες να πωλούν τα προϊόντα τους σε φαρμακεία. Και μάλιστα “χύμα” σε επαναχρησιμοποιούμενες συσκευασίες.

Δημιουργούν επίσης διαδικτυακούς πόρους που χρησιμεύουν στην εκπαίδευση των ανθρώπων σχετικά με τις επιπτώσεις της πλαστικής ρύπανσης.

oxis energy

Oxis Energy

Η εσφαλμένη απόρριψη μπαταριών έχει βαθιές επιπτώσεις στη ρύπανση των υδάτων και του αέρα. Κι αυτό, λόγω της διαρροής των οξέων τους σε χώρους υγειονομικής ταφής.

Η Oxis Energy αναπτύσσει μπαταρίες λιθίου-θείου και όχι τους τυπικούς τύπους ιόντων λιθίου, επειδή μπορούν να διατηρήσουν έως και 5 φορές περισσότερη ενέργεια.

Όπως υπογραμμίζει αυτό “θα φέρει επανάσταση στην επαναφορτιζόμενη ενέργεια. Μειώνοντας το κόστος των υλικών και διατηρώντας τα προϊόντα για περισσότερο”.

Η Oxis Energy πιστεύει ότι η τεχνολογία της μπορεί να είναι “καθοριστική” για την ενεργοποίηση των ηλεκτρικών αεροσκαφών και τη βελτίωση της κατάστασης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Οι μπαταρίες έχουν επίσης δοκιμαστεί για αντοχή στην πίεση του νερού σε θαλάσσια σκάφη.

Monodraught

Monodraught

Η εταιρεία Monodraught κατασκευάζει τεχνολογία φυσικού φωτισμού, κλιματισμού και εξαερισμού.

Ένα από τα πιο όμορφα παραδείγματα της τεχνολογίας τους είναι η χρήση φυσικού φωτισμού σε τεράστιους χώρους.

Οι εγκαταστάσεις τους χρησιμοποιούν αλουμινένιους σωλήνες για να συλλέγουν το φως της ημέρας και να το αντανακλούν πίσω σε μεγάλους χώρους.

Αποδεικνύεται ότι βελτιώνει τη διάθεση και την παραγωγικότητα, καθώς και τη μείωση της χρήσης ενέργειας και του κόστους της εταιρείας.

Σύμφωνα με την Monodraught, ο τρόπος με τον οποίο το εμπόριο μπορεί να φιλοξενήσει φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις, θα εξοικονομήσει πάνω από 400.000 τόνους CO2.

Η τεχνολογία τους στις εγκαταστάσεις έχει σχεδιαστεί με διάρκεια ζωής 10-20 ετών.

Διαφήμιση