Αρχική COVID-19 Μία “ανάσα” πριν την μερική άρση του lockdown

Μία “ανάσα” πριν την μερική άρση του lockdown

0
άρση lockdown
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Εν όψη των έντονων προβληματισμών, των αντιπαραθέσεων μεταξύ των επιστημόνων και της ασφυκτικής κατάστασης που επικρατεί στα νοσοκομεία της χώρας, καλούνται οι ειδικοί της επιτροπής να αποφασίσουν και να εισηγηθούν στην κυβέρνηση για πως θα επιτευχθεί η σταδιακή άρση των μέτρων τις επόμενες ημέρες.

Συγκεκριμένα, σήμερα Παρασκευή 19 Μαρτίου, η επιτροπή θα διερευνήσει τις δυνατότητες χαλάρωσης των μέτρων, προκείμενου να δώσει μία νότα αισιοδοξίας και να προσφέρει μία “ανάσα” στις οικονομικές και τις κοινωνικές δραστηριότητες.

Η αγωνία για τις σημερινές αποφάσεις κορυφώνεται, εν όψη και των έντονων αντιπαραθέσεων μεταξύ των επιστημόνων. Κάποιοι εμφανίζονται θετικοί στο να αρθούν τα περισσότερα περιοριστικά μέτρα, καθώς φαίνεται να μην αποδίδουν πλέον. Κάποιοι άλλοι είναι εντελώς αντίθετοι και ισχυρίζονται ότι ένας ακόμα μήνας lockdown, είναι απαραίτητος, αν θέλουμε να ανοίξουμε με ασφάλεια.

Μερική άρση του lockdown

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προανήγγειλε τις προσαρμογές στα μέτρα σε συνέντευξή του στο CNN.

Μάλιστα, χθες η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη κατά την διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών έκανε λόγο για “βαλβίδα αποσυμπίεσης και εκτόνωσης” των πολιτών, οι οποίοι βρίσκονται σε εγκλεισμό για μεγάλο διάστημα.

Οι αλλαγές που έχουν τεθεί επί τάπητος από την Επιτροπή των ειδικών αφορούν στο ωράριο εξόδου τα Σαββατοκύριακα και στη δυνατότητα περιπάτων και αναψυχής σε εξωτερικούς χώρους.

Αναλυτικά από αυτό το Σάββατο και την Κυριακή:

  • η απαγόρευση της κυκλοφορίας αναμένεται να επανέλθει στις 21:00 αντί για τις 19:00
  • αλλά και ο κωδικός «6» στα SMS θα χρησιμοποιείται πλέον και για μετακίνηση από δήμο σε δήμο και με αυτοκίνητο ή μηχανή.

Παράλληλα να ανοίξουν και πάλι τα πάρκα και οι αρχαιολογικοί χώροι που παρέμεναν κλειστοί.

Ταυτόχρονα, ένα άλλο μέτρο που συζητιέται έντονα είναι το άνοιγμα κομμωτηρίων, κέντρων αισθητικής και υπηρεσιών περιποίησης νυχιών, τα οποία αναμένεται να επαναλειτουργήσουν, αν όλα πάνε καλά, από τη Δευτέρα 22 Μαρτίου και με αυστηρά ραντεβού.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση