Αρχική COVID-19 Σε έκτακτη κατάσταση το υγειονομικό σύστημα της Αττικής – Πιέσεις σε όλη...

Σε έκτακτη κατάσταση το υγειονομικό σύστημα της Αττικής – Πιέσεις σε όλη τη χώρα

0
ΜΕΘ Eurokinissi
(ΜΕΘ/Eurokinissi)
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Η ασφυκτική κατάσταση στα νοσοκομεία της Αθήνας οδηγεί σε λύσεις έκτακτης ανάγκης όπως η μετακίνηση νοσηλευτικού προσωπικού από άλλες περιοχές της Ελλάδας αλλά και στην “επιστράτευση “ιδιωτών γιατρών. Στο μεταξύ 2 ακόμη νοσοκομεία θα υποδέχονται αποκλειστικά covid περιστατικά την ερχόμενη εβδομάδα. Ενώ δύσκολα είναι τα πράγματα και στη Δυτική Μακεδονία, με το Μποδοσάκειο να έχει 19 εισαγωγές. Παράλληλα, στη Θεσσαλονίκη οι εισαγωγές ξεπερνούν κατά πολύ τις 300, ενώ μάλιστα σφραγίστηκε και το Καυτανζόγλειο λόγω 2 κρουσμάτων. Την ίδια στιγμή έντονη είναι η πίεση τόσο στο Αχέπα, καθώς η εφημερία σήμερα ξεκίνησε με 120 ασθενείς σε απλές κλίνες και 29 διασωληνωμένους, όσο και στο Παπανικολάου με 38 νέες εισαγωγές.

Ασφυκτική κατάσταση στα νοσοκομεία Αττικής

Η πίεση στα νοσοκομεία Αττικής είναι ασφυκτική, καθώς καταγράφεται ρεκόρ εισαγωγών με 213 άτομα να έχουν προσέλθει για νοσηλεία στην τελευταία εφημερία, ενώ στο σύνολο 2.000 ασθενείς με Covid νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της χώρας.

Υπό το πρίσμα της ασφυκτικής πίεσης το νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» με 200 ασθενείς, θα έχει εκκενωθεί μέχρι την Κυριακή, προκειμένου να μετατραπεί από την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη σε νοσοκομείο 418 κλινών, αποκλειστικά για περιστατικά Covid.

Σημειώνεται ότι, τις εφημερίες του ΕΣΥ, αναλαμβάνει το 251 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Την ίδια στιγμή 47 ιδιώτες γιατροί έχουν δηλώσει έτοιμοι να συνδράμουν στην προσπάθεια αποσυμπίεσης του Συστήματος Υγείας. Ωστόσο, συνολικά χρειάζονται 200 γιατροί για τους θαλάμους νοσηλείας.

Φ. Γεννηματά: Να ενταχθούν ιδιωτικά και στρατιωτικά νοσοκομεία στο ΕΣΥ

Παράλληλα, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, κάλεσε την Κυβέρνηση να εντάξει ιδιωτικά και στρατιωτικά νοσοκομεία στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ενώ προηγουμένως την κατηγόρησε ότι απέτυχε στη συγκράτηση της πανδημίας.

“Δεν υπήρξε προετοιμασία, χάθηκε πολύτιμος χρόνος για την ενίσχυση του ΕΣΥ. Τώρα, την ώρα της μάχης, πρέπει να ενταχθούν υποχρεωτικά και ουσιαστικά σε αυτήν όλοι. Όλα τα ιδιωτικά νοσοκομεία και ιδιαίτερα τα μεγάλα, τα στρατιωτικά, όλοι οι ιδιώτες γιατροί με τις κρίσιμες ειδικότητες, όλος ο διαθέσιμος εξοπλισμός”, υπογράμμισε Γεννηματά, ενώ επέκρινε την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας: “Είναι ώρα η κυβέρνηση να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα και να αφήσει την τεχνητή όξυνση με την αξιωματική αντιπολίτευση, που διχάζει και αποπροσανατολίζει. Τώρα πριν να είναι αργά”.

Σε lockdown η Λέρος

Παράλληλα, οι περιοχές που εντάσσονται σε καθεστώς αυστηρού lockdown, αυξάνονται, με την τελευταία που προστίθεται στην λίστα να είναι η Λέρος.

Συγκεκριμένα, λόγω των αυξημένων επιδημιολογικών φορτίων τις τελευταίες ημέρες, η Λέρος εισέρχεται από σήμεραΠέμπτη 18 Μαρτίου μέχρι και την Δευτέρα 22 Μαρτίου σε ολικό lockdown.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση