Αρχική COVID-19 ΠΟΥ: Ανησυχία για τα Βαλκάνια και την Ευρώπη – Να συνεχιστεί η...

ΠΟΥ: Ανησυχία για τα Βαλκάνια και την Ευρώπη – Να συνεχιστεί η χορήγηση του AstraZeneca

0
Κορονοϊός τεστ
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Ιδιαίτερα ανησυχητική χαρακτηρίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας την κατάσταση στα Βαλκάνια και την κεντρική Ευρώπη, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων covid-19 αυξάνεται για 3η συνεχή εβδομάδα και ταυτόχρονα επισημαίνει ότι τα οφέλη από το εμβόλιο της AstraZeneca υπερβαίνει κατά πολύ τους οποιουσδήποτε κινδύνους και οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να συνεχίσουν να το χρησιμοποιούν.

Να σημειωθεί ότι τα πορίσματα της έρευνας για το αν τελικά σχετίζεται με θρομβώσεις, αναμένονται την Παρασκευή 19 Μαρτίου. Ορισμένες χώρες, όπως η Γαλλία και η Ιταλία, άλλαξαν την αρχική τους αρνητική στάση δηλώνοντας ότι εάν τα αποτελέσματα είναι καλά, τότε θα το συνεχίσουν μετά την επικείμενη ανακοίνωση του ΠΟΥ.

«Ανησυχούμε ιδιαίτερα για την επιδημιολογική κατάσταση στα Βαλκάνια καθώς και σε πολλές άλλες χώρες της κεντρικής Ευρώπης», δήλωσε η Κάθριν Σμόλγουντ, αρμόδια για τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στην αρμόδια για την Ευρώπη περιφερειακή διεύθυνση του ΠΟΥ, υπογραμμίζοντας πως οι αριθμοί των θανάτων και των νοσηλειών εκεί είναι αυτή τη στιγμή «από τους πιο αυξημένους στον κόσμο».

Ενώ, ο διευθυντής του ΠΟΥ Ευρώπης, Χανς Κλούγκε υπογράμμισε εκ νέου την Πέμπτη, ότι τα οφέλη από το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της Covid-19 υπερβαίνουν κατά πολύ οποιουσδήποτε κινδύνους και οι χώρες σ’ όλη την Ευρώπη θα πρέπει να συνεχίσουν να το χρησιμοποιούν για να βοηθήσει να σωθούν ζωές στην πανδημία.

Διερευνώνται τα περιστατικά θρομβώσεων

Παράλληλα διαβεβαίωσε πως οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές ερευνούν ένα μικρό αριθμό περιπτώσεων αιματικών θρομβώσεων που έχουν καταγραφεί και είναι αυτές που οδήγησαν τις κυβερνήσεις μερικών χωρών της ΕΕ να αναστείλουν τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca.

Συγκεκριμένα διευκρίνισε: “Αυτή τη στιγμή, δεν γνωρίζουμε αν μερικές ή όλες οι περιπτώσεις προκλήθηκαν από το εμβόλιο ή από άλλους συμπτωματικούς παράγοντες… Αυτή τη στιγμή πάντως, τα οφέλη από το εμβόλιο AstraZeneca υπερβαίνουν κατά πολύ τους κινδύνους και η χρήση του θα πρέπει να συνεχιστεί, για να σωθούν ζωές”.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση