Αρχική Πολιτισμός Ήπειρος: Δημιουργία Film Office – Νέο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ιωαννίνων

Ήπειρος: Δημιουργία Film Office – Νέο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ιωαννίνων

0
logo festival

Tη δημιουργία και την λειτουργία Γραφείου Προώθησης, Υποδοχής και Εξυπηρέτησης Κινηματογραφικών παραγωγών (FILM OFFICE), στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου CIAK «Κοινές πρωτοβουλίες για την αναγνώριση και αξιοποίηση του τουριστικού δυναμικού της περιοχής του προγράμματος μέσω κινηματογράφου – Common Initiatives to AcKnowledge and valorize tourism potential of the programme area through cinema», ανέλαβε η Περιφέρεια Ηπείρου.

Η ανακοίνωση της λειτουργίας του FILM OFFICE της Περιφέρειας Ηπείρου θα γίνει την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020 στις 19:30, στο Μουσείο Αργυροτεχνίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς – Aκρόπολη Ιτς Καλέ, στα Ιωάννινα.

Θα ακολουθήσει ένα τριήμερο κινηματογραφικό Φεστιβάλ, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, από Παρασκευή 18 έως Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου με την προβολή ταινιών και καλεσμένους συντελεστές που θα παρουσιάσουν τις ταινίες και θα συνομιλήσουν με το κοινό.

EYTYXIA

Οι ταινίες που θα προβληθούν

Οι ταινίες που θα προβληθούν στο τριήμερο κινηματογραφικό Φεστιβάλ είναι οι εξής:

  • Το κόλπο του αιώνα
  • Ευτυχία
  • Ταξίδι στην Ελλάδα
  • Το απέραντο γαλάζιο
  • ταινίες μικρού μήκους

Η Περιφέρεια Ηπείρου φιλοδοξεί να θεσμοθετηθεί το Φεστιβάλ Κινηματογράφου
Ιωαννίνων ως γεγονός που θα προσθέσει μία ακόμα ενδιαφέρουσα πολιτιστική διάσταση στο σύγχρονο πρόσωπο της ταχύτατα αναπτυσσόμενης περιφέρειας Ηπείρου.

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ The Trip To Greece Official Poster

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Περιφερειάρχης, Αλέξανδρος Καχριμάνης. Επιπλέον, ο υπεύθυνος του Φεστιβάλ και βραβευμένος σκηνοθέτης Αντώνης Κιούκας και σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο του κινηματογράφου όπως ο παραγωγός Νίκος Γιαννόπουλος και η Βένια Βέργου διευθύντρια του HELLENIC FILM COMMISSION του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου θα μιλήσουν για την σημασία των διεθνών συμπαραγωγών για την τουριστική προώθηση και την οικονομική ανάπτυξη ενός τόπου.

Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας INTERREG μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας [Interreg V-A Greece – Italy] 2014-2020.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

21:30 ΕΝΑΡΞΗ ΦΕΣΤΙΒΑΛ. Παρουσίαση της δημιουργίας του Film Office και του Φεστιβάλ Ιωαννίνων από τον Αντώνη Κιούκα σκηνοθέτη και καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Ιωαννίνων.

Προβολή ταινίας ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ El Robo del Siglo, 2020 | Έγχρ. | Διάρκεια: 114′, Αργεντίνικη ταινία, σκηνοθεσία Άριελ Γουίνογκραντ  Με τους: Γκιγιέρμο Φρανκέλα, Ντιέγκο Περέτι, Πάμπλο Ράγκο.

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

19:30 Παρουσίαση της ταινίας ΕΥΤΥΧΙΑ από την πρωταγωνίστρια της Κάτια Γκουλιώνη

20:00 Προβολή ταινίας «Ευτυχία», Δραματική 2019 | Έγχρ. | Διάρκεια: 123′, Eλληνική ταινία, σκηνοθεσία Άγγελος Φραντζής με τους: Κάτια Γκουλιώνη, Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Ντίνα Μιχαηλίδου

22:00-22:15 Q&A με το κοινό και την πρωταγωνίστρια της ταινίας Παρουσίαση από την Βένια Βέργου (Διευθύντρια του ΗΕLLENIC FILM COMMISSION) της ιστορίας πραγματοποίησης της πρόσφατης διεθνούς συμπαραγωγής THE TRIP TO GREECE

22:00 Προβολή ταινίας Ταξίδι στην Ελλάδα, The Trip to Greece, 2020 | Έγχρ. | Διάρκεια: 103′, Aγγλική ταινία, σκηνοθεσία Μάικλ Γουιντερμπότομ Με τους: Στιβ Κούγκαν, Ρομπ Μπράιντον, Κλερ Κίλαν.

ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

11:00 Παρουσίαση του FILM OFFICE της Απουλίας και του προγράμματος για την παραγωγή ταινιών μικρού μήκους.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΤΟΥ FILM OFFICE TΗΣ ΑΠΟΥΛΙΑΣ
20:30 Παρουσίαση από τον Νίκο Γιαννόπουλο, Έλληνα εκτελεστή παραγωγού, της ταινίας Le Grand Bleu
Προβολή ταινίας Le Grand Bleu – ΤΟ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ, Αμοργός 1988 | Έγχρ. | Διάρκεια: 168′, Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Λικ Μπεσόν Με τους: Ζαν Μαρκ Μπαρ, Ζαν Ρενό, Ροζάνα Αρκέτ.

*Λόγω περιορισμένων θέσεων είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης στο τηλέφωνο 26510 64065, καθημερινά 10:00 – 18:00 (εκτός Τρίτης).

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here