Αρχική COVID-19 Χαρδαλιάς – Μαγιορκίνης: Νέα μέτρα για την Αττική -Ειδικά μέτρα για Τρίκαλα

Χαρδαλιάς – Μαγιορκίνης: Νέα μέτρα για την Αττική -Ειδικά μέτρα για Τρίκαλα

0
EΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ COVID-19 ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ-ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ-ΜΑΓΙΟΡΚΙΝΗΣ-ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗΣ (EUROKINISSI POOL/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)
(EUROKINISSI POOL/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)
Διαφήμιση

Νέα μέτρα για την Αττική και τον περιορισμό εξάπλωσης του κορονοϊού ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη σημερινή ενημέρωση με τον επίκουρο καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Γκίκα Μαγιορκίνη.

«Από την αρχή ξέρουμε ότι οι συνθήκες είναι δύσκολες. Όταν και όπου εντοπίζουμε αύξηση των κρουσμάτων γίνονται οι κατάλληλες ενέργειες. Από την αρχή της πανδημίας μέχρι και την Κυριακή έχουν καταγραφεί συνολικά 13.240 κρούσματα, ενώ τα ενεργά ανέρχονται σε 4.089. Η τήρηση των μέτρων σώζει ζωές» ανέφερε χαρακτηριστικά την αρχή της ομιλίας του ο κ. Χαρδαλιάς.

Τα νέα μέτρα θα έχουν ισχύ από αύριο Τετάρτη έως και τις 30 Σεπτεμβρίου και είναι τα ακόλουθα:

  • Έναρξη λειτουργίας των λιανικών καταστημάτων στις 10:00
  • Έως 6 άτομα σε κάθε τραπέζι στους χώρους εστίασης
  • Λειτουργία των λαϊκών αγορών με το 50% των παραγωγών και με τους πάγκους σε απόσταση 3 μέτρων
  • Όριο 50 ατόμων στις συναθροίσεις σε εσωτερικούς χώρους
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους εργασίας στο Δημόσιο, καθώς και στον ιδιωτικό τομέα.
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους  (και όταν δε μπορεί να τηρηθεί ο κανόνας του 1,5 μέτρου), όταν πρόκειται για συναθροίσεις και συναυλίες. Παράλληλα, οι συναυλίες θα πραγματοποιούνται με πληρότητα 50%-60%
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε θέατρα και κινηματογράφους, που θα λειτουργούν με το 50%-60% της πληρότητας, αντί του 75% σήμερα
  • Ισχυρή σύσταση για γενική χρήση μάσκας στους άνω των 65

Από το νέο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, εξαιρούνται τα σούπερ μάρκετ, οι φούρνοι και γενικά τα καταστήματα τροφίμων.

Στα Τρίκαλα

Σε καθεστώς αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης τίθεται η Περιφέρεια Τρικάλων από αύριο το πρωί, στις 06:00, και για 14 ημέρες. Κατά την περίοδο αυτή θα ισχύουν τα ακόλουθα μέτρα στην περιοχή: απαγόρευση λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7:00 το πρωί και ανώτατο όριο 50 ατόμων για τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις και συναθροίσεις.

Μαγιορκίνης: Η αυξητική τάση αυξάνει την πίεση στο σύστημα υγείας

Ο Γ. Μαγιορκίνης υπογράμμισε την αυξημένη ένταση των κρουσμάτων στην Αττική, με 300 ανά ημέρα, όπως και σήμερα, αλλά και την τάση του κορονοϊού να διασπείρεται στα αστικά κέντρα, τα οποία χαρακτήρισε ως την «αχίλλειο πτέρνα» και το «εκκολαπτήριο» της πανδημίας, εφόσον παρατηρείται υπερμετάδοση ανάμεσα σε αγνώστους.

Όπως είπε, το Βερολίνο, με περίπου όμοιο πληθυσμό με την Αττική έχει καταγράψει περισσότερα από 12.000 κρούσματα, η Νέα Υόρκη, 242.000 μολύνσεις από τον κορωνοϊό, αλλά και 24.000 θανάτους. Τέλος, το Λονδίνο, καταγράφει μέχρι σήμερα 40.000 κρούσματα κορωνοϊού και 7.000 θανάτους.

Σημείωσε δε, την ανησυχία για τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό των διασωληνομένων ασθενών στις ΜΕΘ.

Αναφερόμενος, στο εμβόλιο της Οξφόρδης, είπε πως συνεχίζονται οι δοκιμές, καθώς οι παρενέργειες που εμφάνισε ένας από τους συμμετέχοντες δεν σχετίζονται με το εμβόλιο.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

 

Διαφήμιση