Αρχική Επιχειρείν Στις …ράγες σύντομα το Μετρό Θεσσαλονίκης

Στις …ράγες σύντομα το Μετρό Θεσσαλονίκης

0
Μετρό Θεσσαλονίκης
Διαφήμιση

Φτάνει στις 16 Μαΐου στην Ελλάδα ο πρώτος συρμός που θα χρησιμοποιηθεί στο Μετρό Θεσσαλονίκης. Αυτό αναφέρει στο ypodomes.com ο Πρόεδρος της Αττικό Μετρό, καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος διευκρινίζοντας ότι ο συρμός, που θα περιλαμβάνει τέσσερα βαγόνια, θα φορτωθεί σε πλοίο από το εργοστάσιο της Hitachi στην Ιταλία το οποίο θα τον φέρει στην Ηγουμενίτσα. Από εκεί θα μεταφερθεί στο Αμαξοστάσιο της Πυλαίας στη Θεσσαλονίκη.

Στο χώρο του αμαξοστασίου άλλωστε θα γίνουν οι πρώτες δοκιμές, ενώ μόλις ολοκληρωθεί το στρώσιμο των γραμμών, θα ξεκινήσουν και τα δοκιμαστικά δρομολόγια. Στόχος είναι, αφού εξεταστούν όλα τα συστήματα, να δοθεί σε εμπορική λειτουργία τον Νοέμβριο του 2020.

Οι σταθμοί του Μετρό

Μετρό Θεσσαλονίκης

ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ και ΠΑΠΑΦΗ είναι οι σταθμοί που θα παραδοθούν το επόμενο διάστημα μετά τον σταθμό ΣΙΝΤΡΙΒΑΝΙ. Στο σταθμό ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ξεκίνησαν οι κατασκευές για την πλάκα οροφής και η κατασκευή των διαφραγματικών τοίχων στη νότια πλευρά με αποτέλεσμα η ομώνυμη οδός να στενέψει.

Διαβάστε επίσης: Θεσσαλονίκη: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τρεις μήνες λόγω μετρό

Αμφισβήτηση για το Μετρό Θεσσαλονίκης

Παρόλο όμως που οι εργασίες έχουν μπει πλέον σε τροχιά, δεν φαίνεται να έχουν πειστεί όλοι σχετικά με τις προθέσεις της διοίκησης να τις ολοκληρώσει. Ο πρώην Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος, μάλιστα, θέτει μια σειρά από ..ρητορικά ερωτήματα προς τον πρόεδρο της Αττικό Μετρό σχετικά με το σχεδιασμό, τα αρχαιολογικά ευρήματα, τον προϋπολογισμό και το χρονοδιάγραμμα.

Ειδικότερα για τη Βενιζέλου αναφέρει χαρακτηριστικά: «Λένε ψέματα, ο σταθμός κινδυνεύει να μην κατασκευασθεί αν δεν αποσπασθούν και επανατοποθετηθούν οι αρχαιότητες και φοβούνται να το παραδεχθούν.»

Διαφήμιση