Αρχική Ειδήσεις Διατροφή και ύπνος τα μυστικά για ένα υγιές και λαμπερό πρόσωπο

Διατροφή και ύπνος τα μυστικά για ένα υγιές και λαμπερό πρόσωπο

0
Διαφήμιση

Όταν πρόκειται για την ωραία και υγιή εμφάνιση του δέρματος μπορείτε απλά να επιλέξετε ένα από τα εκατοντάδες προϊόντα και θεραπείες που κυκλοφορούν για να επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μπορείτε να κάνετε μπότοξ, μπορείτε να κάνετε χημικά πίλινγκ, απολέπιση, περιποίηση με λάσπη, μασάζ και ο κατάλογος δεν τελειώνει εδώ … Ωστόσο, αυτό που μετράει τελικά για ένα καλό και οικονομικό αποτέλεσμα είναι το τι τρώτε και πως κοιμάστε.

Προτιμήστε κολατσιό με ξινά κεράσια επειδή είναι πλούσια σε μελατονίνη, η οποία μπορεί να συμβάλει στην ενίσχυση της UV προστασίας και βοηθά την ανάπτυξη των κυττάρων.

Χρησιμοποίησε ρόδι στις σαλάτες . Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά , τα οποία μειώνουν τη φλεγμονή του δέρματος και προστατεύουν από τις ακτίνες UVB, βοηθώντας έτσι στην προστασία κατά του καρκίνου του δέρματος και την πρόωρη γήρανση .

Μείνετε ενυδατωμένοι με νερό. Με την αύξηση στην θερμοκρασίας το σώμα σας ιδρώνει περισσότερο και γι αυτό πρέπει να αυξήσετε τις ποσότητες νερού προκειμένου το δέρμα σας να μη φαίνεται θαμπό και ξηρό .

Καταναλώστε φρούτα με αυξημένη περιεκτικότητα σε νερό, όπως το καρπούζι . Εκτός από υψηλή περιεκτικότητα σε νερό είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά όπως το λυκοπένιο, το οποίο βοηθά στη διατήρηση και προστασία του συνδετικού ιστού του δέρματος βοηθώντας το δέρμα να δείχνει πιο λείο , πιο σφιχτό και πιο νεανικό .

Ύπνος. Ο ύπνος είναι επίσης μια σημαντική παράμετρος για ένα υγιές πρόσωπο. Θα πρέπει να κοιμάστε 7-9 ώρες τη νύχτα καθώς αυτό είναι το διάστημα που χρειάζεται το δέρμα για να ανανεωθεί. Προσπαθήστε να μην κοιμάστε στο πλάι ώστε να αποφύγετε τη χαρακτηριστική ρυτίδα που βλέπουμε στο πρόσωπο όταν ξυπνάμε. Εάν δεν μπορείτε διαφορετικά χρησιμοποιείστε ένα ειδικό μαξιλάρι ή μαξιλαροθήκη από σατέν.

Καθαρισμός. Το σημαντικότερο «εργαλείο» για υγιές και νεανικό πρόσωπο είναι ο καλός καθαρισμός της επιδερμίδας. Είναι κυριολεκτικά το πρώτο βήμα προς την επιτυχία… Εκείνοι που καθαρίζουν σε βάθος το δέρμα τους έχουν πιο φωτεινή , πιο λεία και υγιή εμφάνιση.

Περιποίηση με μέλι

Μια πρόταση που δεν θα σας οδηγήσει στη …χρεοκοπία αλλά θα σας δώσει την αίσθηση της δροσιά και της φρεσκάδας, ότι τελικά αναζητά κανείς για την εμφάνιση του προσώπου, είναι οι εξής:

Ξεχάστε τις ακριβές λοσιόν ενυδάτωσης. Έχει αποδειχθεί ότι το μέλι είναι ένα φυσικό ενυδατικό με αντιμικροβιακές ιδιότητες και εκτός από το τσάι σας διεκδικεί επάξια και μια θέση στο μπάνιο σας. Το μέλι είναι αγνό, φυσικό προϊόν και έχει την ικανότητα να προσελκύει και να διατηρεί την υγρασία. Επίσης, είναι ιδανικό για άτομα με ευαίσθητο δέρμα και ακμή. Αρκετοί κατασκευαστές καλλυντικών χρησιμοποιούν ήδη το μέλι σε κάθε είδους προϊόντος περιποίησης, από λοσιόν έως κρέμες χεριών και αφρόλουτρα. Μπορείτε να επιλέξετε ένα προϊόν με βάση το μέλι ή να προσθέσετε λίγο μέλι στην ενυδατική κρέμα , σαμπουάν ή σαπούνι σας στο σπίτι .

Συνταγή

Μια απλή συνταγή που μπορείτε να φτιάξετε ως τονωτικό του δέρματος είναι η εξής:

Θα χρειαστείτε

1 κουταλιά της σούπας aloe vera gel

2 κ . αγγούρι , ξεφλουδισμένο με τους σπόρους

1/2 κουταλάκι του γλυκού χαμομήλι

1/2 κουταλάκι του γλυκού μέλι

Οδηγίες :

Ρίξτε το χαμομήλι σε νερό που βράζει, αφήστε το λίγα λεπτά και μετά αποσύρετε και αφήστε το να κρυώσει. Στη συνέχεια σε ε ένα μπλέντερ ρίξτε το αγγούρι , αλόη και το μέλι . Ανακατέψτε σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτοντας και το χαμομήλι. Συνεχίστε το ανακάτεμα έως ότου δημιουργήσετε μια λεία κρέμα.

Φυλάξτε το προϊόν στο ψυγείο σε γυάλινο βάζο ή πιάτο αφού το καλύψετε με πλαστική μεμβράνη. Διατηρείτε έως και μια εβδομάδα.

 

Διαφήμιση