Αρχική Ειδήσεις Όμιλος Emirates: καλύτερη απόδοση καυσίμων- μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα

Όμιλος Emirates: καλύτερη απόδοση καυσίμων- μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα

0
Διαφήμιση

Η τρίτη περιβαλλοντική έκθεση του Ομίλου Emirates αναδεικνύει τις σημαντικές βελτιώσεις, καθώς καταγράφεται βελτίωση στην απόδοση καυσίμων και μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

 

 Η αεροπορική εταιρεία προσέθεσε νέα, σύγχρονα αεροσκάφη στο στόλος της, αποσύροντας παράλληλα παλαιότερα και λιγότερα αποδοτικά αεροσκάφη.

Για το Οικονομικό Έτος 2012-2013, η ελεγχόμενη έκθεση ανέλυσε στοιχεία περιβαλλοντικής επίδοσης από μια σειρά δραστηριοτήτων του Ομίλου, συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών πτήσεων, του εμπορευματικού φορτίου και των επιχειρήσεων επίγειας εξυπηρέτησης της Dnata, καθώς και ενός ευρέος φάσματος εμπορικών δραστηριοτήτων εδάφους – από τη μηχανική στην τροφοδοσία.

Στόχος της έκθεσης είναι να κατανοήσει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του Ομίλου, καθώς επίσης να εντοπίσει ευκαιρίες βελτίωσης και να εντοπίσει βέλτιστες πρακτικές για το ισχυρό ανθρώπινο δυναμικό που αριθμεί τους 68.000 υπαλλήλους.

Με τις αεροπορικές δραστηριότητες να αποτελούν την κύρια περιβαλλοντική επίπτωση του Ομίλου Emirates, η συνολική απόδοση καυσίμου για όλες τις πτήσεις επιβατών και εμπορευματικού φορτίου βελτιώθηκε κατά 0,29%, αγγίζοντας τα 0,3103 λίτρα ανά χιλιομετρικό τόνο (L/ΤΚ). Αντίστοιχα, οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μειώθηκαν στα 0,767 γραμμάρια CO2 ανά χιλιομετρικό τόνο (g CO2/TK), παρουσιάζοντας βελτίωση σε ποσοστό 0,3%.

Κατά την περίοδο αναφοράς, η Emirates απέσυρε ή ακύρωσε τις μισθώσεις έξι αεροσκαφών και παρέλαβε 34 νέα αεροσκάφη. Συνολικά, η Emirates διαθέτει έναν από τους νεότερους και πιο αποδοτικούς στόλους στον κόσμο. Ο μέσος όρος ηλικίας των αεροσκαφών της Emirates είναι τα έξι χρόνια σε σχέση με το μέσο όρο ηλικίας του στόλου της ΙΑΤΑ που είναι τα 11,7 χρόνια. Αυτό επηρεάζει άμεσα την απόδοση καυσίμων της Emirates, η οποία είναι κατά 15,7% μεγαλύτερη από το μέσο όρο του κλάδου, βάσει των εκτιμήσεων της ΙΑΤΑ για 2012, και των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, η οποία είναι κατά 16,6% μεγαλύτερη από το μέσο όρο της IATA.

«Στην Emirates, παραμένουμε προσηλωμένοι στο στόχο μας να λειτουργούμε ως μια περιβαλλοντικά υπεύθυνη εταιρεία», δήλωσε η αυτού εξοχότης  σεΐχης Ahmed bin Saeed Al Maktoum, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Emirates Airline και του Ομίλου.

Επιπλέον σημαντικά σημεία της έκθεσης περιλαμβάνουν τα εξής:

Η Emirates έχει διπλασιάσει το συνολικό όγκο ανακυκλωμένων υλικών κατά την περίοδο αναφοράς σε 10.697 τόνους, κυρίως λόγω της ένταξης ενός προγράμματος ανακύκλωσης χρησιμοποιημένων μαγειρικών λιπών και ελαίων για μία από τις θυγατρικές της, την Alpha Catering.

Μετά από συντονισμό με 34 χώρες, η Υπηρεσία Πτητικής Εκμετάλλευσης της Emirates εξοικονόμησε περισσότερους από 4.200 τόνους καυσίμων και 13.200 τόνους εκπομπών CO2 ετησίως λόγω του προγράμματος iFlex, το οποίο έχει δημιουργήσει 25 νέες δομές αεραγωγών σε όλη την αφρικανική ήπειρο για τις δραστηριότητες της Emirates στη Νότια Αμερική».

Η Emirates τιμήθηκε με το Βραβείο «Fly Quiet» στο αεροδρόμιο του San Francisco, για τα έτη 2012 και 2013 για το έργο της ομάδας Πτητικών Δραστηριοτήτων στη μείωση των επιπτώσεων του θορύβου στις γύρω κοινότητες.

Η ομάδα των Κεντρικών Υπηρεσιών του Ομίλου Emirates αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος για την καμπάνια μείωσης της αλληλογραφίας στα κεντρικά γραφεία του Ομίλου στο Ντουμπάι κατά 25% , ήτοι 45.000 τεμάχια ανά μήνα.

Η Emirates Flight Catering επιδιώκει να εισαγάγει ένα από τα πρώτα προγράμματα ανακύκλωσης γυαλιού στα ΗΑΕ.

Η ομάδα του Τμήματος Αποσκευών της dnata σχεδιάζει την αγορά 50 ηλεκτρικών τρακτέρ τα οποία θα βελτιώσουν την ποιότητα του αέρα για τους εργαζομένους στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι για το οικονομικό έτος 2013-14.

Η Emirates σχεδιάζει την επιχορήγηση ενός ή περισσότερων οργανισμών εντός του τρέχοντος έτους στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Για ένα πιο πράσινο μέλλον».

Η πλήρης έκθεση, καθώς και υποστηρικτικό υλικό της μεθοδολογίας είναι διαθέσιμα στον ακόλουθο σύνδεσμο www.emirates.com/environmentreport.   

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here