Ο chef Κυριάκος Μελάς ιδρυτής της πρώτης επίσημης σχολής μαγειρικής για παιδιά kidscookingclub στην Ευρώπη, καθώς και Υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος βρέθηκε στην Ελληνική Πρεσβεία του Τόκυο με αφορμή το επερχόμενο έτος 2024, χρονιά Πολιτισμού και Τουρισμού μεταξύ Ιαπωνίας και Ελλάδας.
Σύνταξη:ecozen.gr
Ο Chef Μαγείρεψε στην ελληνική πρεσβευτική κατοικία προωθώντας την ελληνική γαστρονομία και όλα τα οφέλη για την υγεία που έχει μέσα από τα εκλεκτά ελληνικά προϊόντα. Η δράση βιντεοσκοπήθηκε και προβλήθηκε από την Fuji Tv.
Το ελαιόλαδο, οι ελιές, τα όσπρια, καθώς και το ελληνικό γιαούρτι ήταν τα βασικά υλικά που ο Σεφ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση και επέλεξε στις συνταγές του. Δεν παρέλειψε μάλιστα να έχει στα πλάνα της κάμερας τη φέτα, το τζατζίκι και τη διάσημη χωριάτικη!
Το μενού που παρουσίασε ο Έλληνας chef Κυριάκος Μελάς στο Τόκυο:
- «Γιουβέτσι» γαρίδες με φέτα και ούζο (φωτό επάνω)
- Σαρδέλες με φάβα και αυγοτάραχο (φωτό αριστερά)
- Μπουγάτσα με γιαούρτι στους 160c . Η αρχή έγινε και η συνέχεια προβλέπεται πολύ δημιουργική!
Υπενθυμίζεται ότι το «Έτος Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας-Ιαπωνίας 2024», ανακοινώθηκε από τους Πρωθυπουργούς των δύο χωρών Κυριάκο Μητσοτάκη και Fumio Kishida, τον Ιανουάριο 2023, κατά την επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Ιαπωνία.
Στο πλαίσιο του Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού προγραμματίζεται μία σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων, τόσο στην Ιαπωνία όσο και στην Ελλάδα, που περιλαμβάνουν αρχαιολογικές εκθέσεις, φεστιβάλ κινηματογράφου, θεατρικές παραστάσεις, κονσέρτα, εκδηλώσεις γαστρονομίας κ.ά.