Αρχική Special Topics - 2 Ελληνικό Κτηματολόγιο: πλήρως ψηφιακό τους επόμενους μήνες

Ελληνικό Κτηματολόγιο: πλήρως ψηφιακό τους επόμενους μήνες

Πλήρως ψηφιοποιημένες υπηρεσίες, υπόσχεται άμεσα-τους επόμενους μήνες- το Ελληνικό Κτηματολόγιο. Στοχεύοντας στην ψηφιακή αναβάθμισή των υπηρεσιών και των δράσεων του, υπέγραψε σχετικά μνημόνιο συνεργασίας με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ).

0
ktimatologio
Διαφήμιση
Το Ελληνικό Κτηματολόγιο “ποντάρει” στον πλήρη ψηφιακό μετασχηματισμό του και φιλοδοξεί τους επόμενους μήνες να είναι σε θέση να προσφέρει στους πολίτες ολοκληρωμένες ψηφιακές υπηρεσίες.

Προς αυτή την κατεύθυνση υπέγραψε ήδη μνημόνιο  συνεργασίας με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) για την ανάπτυξη κοινών ψηφιακών δράσεων και η μεταφορά τεχνογνωσίας και τεχνολογίας.

Σκοπός του Μνημονίου είναι ο κοινός καθορισμός ενός πλαισίου συνεργασίας για δυνητικές ψηφιακές δράσεις, για συνεργατικές ενέργειες ανάπτυξης καινοτομίας και για τη μεταφορά τεχνογνωσίας και τεχνολογίας μεταξύ ΕΚΤ και Ελληνικού Κτηματολογίου.

Οι δύο φορείς θα συνεργαστούν συστηματικά με στόχο την προώθηση της θεσμικής αποστολής τους, τη συνέργεια σε δράσεις που αφορούν, μεταξύ άλλων: την ανάπτυξη κοινών έργων ψηφιακής ανασυγκρότησης για την αποτελεσματική λειτουργία του Ελληνικού Κτηματολογίου, την ανάπτυξη δράσεων για την ενίσχυση της τεχνολογικής υποδομής και της παροχής ψηφιακών υπηρεσιών στον τομέα του Κτηματολογίου, καθώς και τη μελέτη και αξιολόγηση των υλοποιούμενων δράσεων και των υπηρεσιών που παρέχει το Ελληνικό Κτηματολόγιο.

“Αποφασιστικό βήμα” χαρακτήρισε την υπογραφή του μνημονίου ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κτηματολογίου, Στέλιος Σακαρέτσιος, ο οποίος στις δηλώσεις του προσδιόρισε τις στοχεύσεις του Κτηματολογίου: “Μέσα από αυτή τη συνεργασία θα υλοποιήσουμε σημαντικά έργα τα οποία θα συμβάλλουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό του Κτηματολογίου. Το Ελληνικό Κτηματολόγιο έχει ήδη πραγματοποιήσει  σημαντικά βήματα στον τομέα των ψηφιακών υπηρεσιών και θεωρούμε ότι το ΕΚΤ με την τεχνογνωσία που διαθέτει θα βοηθήσει ακόμη περισσότερο ώστε να έχουμε ένα πλήρως ψηφιακό κτηματολόγιο τους επόμενους μήνες”.

Από την πλευρά του, ο Διευθυντής του ΕΚΤ Κυριάκος Τολιάς εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίησή του για τη συνεργασία, προσδιορίζοντας το πλαίσιο στο οποίο αυτή θα κινηθεί: “Θα αξιοποιηθεί η τεχνογνωσία που έχει το ΕΚΤ σε θέματα ψηφιακής τεκμηρίωσης, στη διενέργεια έργων ψηφιακού μετασχηματισμού, καθώς και ως Εθνική Αρχή του Ελληνικού Στατιστικού Συστήματος. Θα προσπαθήσουμε να αποτυπώσουμε τα οφέλη από τις δράσεις του Ελληνικού Κτηματολογίου, την ικανοποίηση των πολιτών, την πολύ μεγάλη αλλαγή που έχει συμβεί μέσα από ψηφιακά εργαλεία και υπηρεσίες που παρέχει πλέον το Κτηματολόγιο. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γίνει η αποτίμηση των έργων ψηφιοποίησης περιεχομένου και υπηρεσιών που υλοποιεί το Κτηματολόγιο».

 

Διαφήμιση