Αρχική Special Topics Κίνα: Οι μυστικές υπηρεσίες προειδοποιούν για βιολογικά όπλα που στοχεύουν συγκεκριμένες φυλές

Κίνα: Οι μυστικές υπηρεσίες προειδοποιούν για βιολογικά όπλα που στοχεύουν συγκεκριμένες φυλές

Οι μυστικές υπηρεσίες στην Κίνα προειδοποιούν για βιολογικά όπλα που στοχεύουν συγκεκριμένες φυλές, ενώ υποψιάζονται  χώρα που δρα για το σκοπό αυτό αλλά δεν την κατονομάζουν!

0
Κίνα βιολογικό
Οι βασικές γενετικές διαφορές μπορούν να αξιοποιηθούν για να "σκοτώσουν στόχους μιας προκαθορισμένης φυλής", δήλωσε το Υπουργείο Κρατικής Ασφάλειας της Κίνας. Φωτογραφία: AFP
Διαφήμιση

Ορισμένες χώρες έχουν “οπλιστεί” με θανατηφόρα βιολογικά όπλα που στοχεύουν τα ανθρώπινα γονίδια, ισχυρίζεται στην Κίνα η κορυφαία κρατική υπηρεσία κατασκοπείας και προχώρησε σε ανακοινώσεις!

Πιο συγκεκριμένα οι επιτελείς των κινεζικών μυστικών υπηρεσιών ανησυχούν ότι μπορεί κάποιοι να φτιάξουν ένα βιολογικό όπλο αξιοποιώντας γονιδιακές τεχνολογίες έτσι ώστε το όπλο αυτό να έχει φυλετική στόχευση. Με απλά λόγια ένα όπλο που θα εξολοθρεύει ανθρώπους συγκεκριμένων φυλετικών χαρακτηριστικών αφήνοντας ανεπηρέαστους τους ανθρώπους των άλλων ανθρώπινων φυλών.

Κίνα κόσμος γενική

Αξίζει να αναφερθεί ότι είναι η πρώτη φορά που  κρατικός φορέας  στην Κίνα αναφέρεται δημοσίως σε απειλή με βιολογικά όπλα που στοχεύουν σε συγκεκριμένες φυλές!

Το Υπουργείο Κρατικής Ασφάλειας της Κίνας (MSS) που αποτελεί στην ουσία την κεντρική μυστική υπηρεσία της χώρας ασχολούμενη τόσο με την εσωτερική ασφάλεια όσο και με την κατασκοπία στο εξωτερικό προχώρησε σε μια ασυνήθιστη κίνηση κάνοντας μια ανάρτηση στο Διαδίκτυο στην οποία δημοσιοποιεί τους φόβους του ασιατικού γίγαντα για το ενδεχόμενο να προσπαθήσουν κάποιοι να δημιουργήσουν ένα νέο βιολογικό όπλο.

«Εάν χρησιμοποιηθούν από άτομα ή οργανισμούς με απώτερα κίνητρα, τα γενετικά όπλα μπορούν ακόμη και να αναπτυχθούν για να σκοτώσουν στόχους μιας προκαθορισμένης φυλής και γενικά να επιτίθενται επιλεκτικά σε στόχους με συγκεκριμένα φυλετικά γονίδια» αναφέρει η ανάρτηση του MSS.

“…Yπάρχει μια χώρα που  έχει στρατολογήσει κινέζους πολίτες  για τη συλλογή γενετικών δεδομένωv!”

βιολογικά όπλα

Το υπουργείο ισχυρίζεται ότι ξένα έθνη-κράτη προσπαθούν να συλλέξουν γενετικά δεδομένα ανθρώπων από την Κίνα χωρίς να κατονομάζεται κάποια συγκεκριμένη χώρα αλλά αναφέρεται ότι υπάρχει μια χώρα που σύμφωνα με το υπουργείο έχει στρατολογήσει κινέζους πολίτες οι οποίοι συλλέγουν τέτοια δεδομένα και τα τοποθετούν σε μια εφαρμογή που έχει δημιουργηθεί γι΄ αυτό τον σκοπό. Το MSS προειδοποίησε περαιτέρω ότι τα γενετικά όπλα αποτελούν μεγαλύτερη απειλή από τα παραδοσιακά βιολογικά και χημικά όπλα, καθώς μπορούν εύκολα να κρυφτούν.

Πάντως, το υπουργείο δεν κατονόμασε τις χώρες αυτές ούτε προσέφερε στοιχεία για να υποστηρίξει τον ισχυρισμό. Σύμφωνε με το  δίκτυο www.scmp.com (South China Morning Post), η ύπαρξη τέτοιων όπλων έχει από καιρό απορριφθεί από την κυρίαρχη επιστημονική κοινότητα ως θεωρία συνωμοσίας.

Σε μια έκθεση τον περασμένο Φεβρουάριο, ερευνητές του Συμβουλίου Στρατηγικών Κινδύνων ανέφεραν ότι η απειλή των βιολογικών όπλων ως αποτρεπτικό μέσο ήταν “άσχετη”, διότι καμία χώρα δεν ήταν ασφαλής από τις επιπτώσεις μιας πανδημίας.

Σύμφωνα με το ίδιο δίκτυο, αυτό που ισχυρίζεται το κινεζικό υπουργείο ότι οι χώρες έχουν κατασκευάσει. δεν είναι ένας βιολογικός παράγοντας σχεδιασμένος για όλο τον κόσμο, αλλά μάλλον η δημιουργία μιας στοχευμένης απειλής ή γενετικών όπλων.

Τα γενετικά όπλα,  είναι γενετικά κατασκευασμένα βιολογικά όπλα που μπορούν να στοχεύσουν μέλη μιας συγκεκριμένης φυλής ή εθνότητας.

Σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο,  έως και το 99,9% του ανθρώπινου DNA είναι κοινό για όλα τα άτομα στη γη, υπάρχουν βασικές γενετικές διαφορές που διακρίνουν τα άτομα μιας συγκεκριμένης εθνότητας ή φυλής, δήλωσε το κινεζικό υπουργείο.

Διαφήμιση