Αρχική Special Topics Κακοκαιρία Π: Αναποδογύρισαν ΙΧ από ανεμοστρόβιλο στην Ξάνθη! Περιοχές που χτυπήθηκαν (Βίντεο)

Κακοκαιρία Π: Αναποδογύρισαν ΙΧ από ανεμοστρόβιλο στην Ξάνθη! Περιοχές που χτυπήθηκαν (Βίντεο)

Κινηματογραφικές εικόνες καταστροφής προκάλεσε η κακοκαιρία Π στην Ξάνθη, όπου ανεμοστρόβιλος αναποδογύρισε αυτοκίνητα(!), ενώ σε άλλες περιοχές, όπως στα Τρίκαλα και την Καλαμπάκα χείμαρροι απείλησαν χωριά!

0
Ξάνθη κακοκαιρία αυτοκίνητα
Διαφήμιση

Απίστευτες εικόνες ακραίων φαινοομένων προκάλεσε η κακοκαιρία Π σε αρκετές περιοχές της χώρας, ωστόσο οι εικόνες στην Ξάνθη μοιάζουν βγαλμένες απο κινηματογραφική ταινία φυσικών  καταστροφών, καθώς ανεμοστρόβιλος διάρκειας μερικών δευτερολέπτων  αναποδόγύρισε αυτοκίνατα!

Σύνταξη: ecozen.gr

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που κατέγραψε ο φακός του xanthinea.gr

Το βίντεο του xanthinea.gr κατέγραψε αναποδογυρισμένα ΙΧ αυτοκίνητα,π ου βρίσκονταν σταθμευμένα. Οι κάτοικοι μιλούν για ανεμοστρόβιλο, που κράτησε μόλις 10 δευτερόλεπτα, τα οποία ήταν ικανά να προκαλέσουν καταστροφές. Παράλληλα, από τον ανεμοστρόβιλο ξηλώθηκαν κεραμίδια από οροφές σπιτιών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ecozen, οι κάτοικοι δεν έλαβαν προειδοποιητικό μήνυμα 112 στα κινητά τους, ενώ το κύμα των σφοδρών ανέμων που ξέσπασαν με πρωτοφανή μσνία κράτησε περίπου 10 λεπτά. Μέσα στις επόμενες ώρες το σκηνικό του καιρού άρδην και η λιακάδα που επικράτησε  ανακούφισε τους τρομοκρατημνένους κατοίκους.  

Η κακοκαιρία Π με κύριο χαρακτηριστικό τους σφοδρούς ανέμους προκάλεσε δεκάδες ώσεις δέντρων μέσα στην πόλη της Ξάνθης, ενώ μεγάλα κλαδιά έπεσαν στην οδό Γ. Κονδύλη, λίγο πριν το Αμοιρίδειο, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί ένα λεωφορείο και να χρειαστεί η επέμβαση της αστυνομίας και της πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό του.

Ξάνθη κακοκαιρία 3

Αποκλείστηκαν χωριά στα Μετέωρα

Στον κλοιό της κακοκαιρίας Π  βρέθηκαν και χωριά του Δήμου Μετεώρων  που αποκλείστηκαν  μετά τις έντονες βροχοπτώσεις που άρχισαν να εκδηλώνονται από τη νύχτα της Παρασκευής.

Ασπροπόταμος κακοκαιρία Π

Σύμφωνα με το trikalavoice.grΚαλογριανή, Αηδόνα, Γλυκομηλιά και Χρυσομηλιά έχουν αποκοπεί από την Καλαμπάκα, ενώ στην Κρανιά ο Ασπροπόταμος σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του και οι χείμαροι απείλησαν σπίτια!

Ασπροπόταμος κακοκαιρία Π 2Η κακοκαιρία χτύπησε  και τη Φθιώτιδα, προκαλώντας ζημιές από τις έντονες βροχοπτώσεις.

Λαμία κακοκαιρία 4

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, στις Ράχες Στυλίδας, βάρκες αναποδογύρισαν και άλλες βγήκαν στη στεριά, ενώ οι , ισχυροί άνεμοι σε συνδυασμό με την καταιγίδα δημιούργησαν προβλήματα και στα καταστήματα στην παραλία.

Το άγριο φαινόμενο προκάλσεσε αναστάτωση στους κατοίκους καθώς έφερε στη μνήμη όλων τα αποτελέσματα του καταστροφικού φαινομένου Daniel. Αν και η περιοχή δεν ήταν μέσα στις περιοχές που θα είχαν έντονα καιρικά φαινόμενα, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, ωστόσο κατά τόπους σε διάφορες περιοχές του νομού εκδηλώθηκαν μπουρίνια που προκάλεσαν ζημιές. Τα καλά νέα είναι ότι  το κυμα κακοκαιριας δεν θα διαρκέσει περισσοτερο απο ενα 24ωρο.

Διαφήμιση