Αρχική Special Topics Meteo: Πανευρωπαϊκό ρεκόρ ζέστης το Νοέμβριο με 35°C στο Σίσι Λασιθίου-Χιόνια στο...

Meteo: Πανευρωπαϊκό ρεκόρ ζέστης το Νοέμβριο με 35°C στο Σίσι Λασιθίου-Χιόνια στο Καϊμακτσαλάν

Το χωριό Σίσι στο Λασίθι της Κρήτης γράφει ιστορία καθώς σύμφωνα με το meteo κατέγραψε πανευρωπαϊκό ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας το μήνα Νοέμβριο  με 35°C! Την ίδια ώρα στο Καϊμακτσαλάν έπεσαν τα πρώτα χιόνια! 

0
Σίσι Λασιθίου
Σίσι Λασιθίου Κρήτης
Διαφήμιση

Του κόσμου τα παράξενα σε 24ωρο συνέβησαν ως προς τα καιρικά φαινόμενα που κατέγραψε το meteo στην Ελλάδα, μαζί με ένα πανευρωπαϊκό ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας το Νοέμβριο στο Σίσι Λασιθίου Κρήτης όπου το θερμόμετρο έδειξε 35°C!

Σύνταξη: ecozen.gr

meteo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Όσων αφορά στις μέγιστες θερμοκρασίες, η γεωγραφική κατανομή των οποίων αποτυπώνεται στον χάρτη  του meteo  51 μετεωρολογικοί σταθμοί κατέγραψαν μέγιστες άνω των 30 βαθμών. Η μεγαλύτερη εξ αυτών σημειώθηκε στο Σίσι Λασιθίου, όπου οι 35,1 βαθμοί που καταγράφηκαν αποτελούν Πανευρωπαϊκό Ρεκόρ Νοεμβρίου. Να σημειωθεί ότι η καταγραφή των στοιχείων φέρει την υπογραφή των Στρατή Βουγιούκα, Γιώργου Κύρου και Κωνσταντίνου Λαγουβάρδου. 

Noa Temp Max 04112023

Η πρόγνωση του meteo.gr για την Κυριακή 5 Νοεμβρίου

Σύμφωνα με το meteo tην Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023 μάλλον δεν θα σπάσει το ρεκόρ για το Νοέμβριο ωστόσο αναμένεται βελτιωμένος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια.

Πυκνές κατά διαστήματα θα είναι οι νεφώσεις στα δυτικά όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές, με σημαντικότερα φαινόμενα στην Ήπειρο. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 3 έως 21 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 6 έως 22, στην Ήπειρο από 10 έως 24 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 7 έως 25, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 11 έως 23-25 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 24 και στα νησιά του Αιγαίου από 14 έως 24-25 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 27-28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ στρεφόμενοι προοδευτικά σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 22-23 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται επίσης  λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21-22 βαθμούς.

Διαφήμιση