Αρχική Ειδήσεις Τοσκάνη: Νύχτα Αγίου Βαρθολομαίου εξαιτίας της κακοκαιρίας Ciaran -Σκηνές Αποκάλυψης στο πλημμυρισμένο...

Τοσκάνη: Νύχτα Αγίου Βαρθολομαίου εξαιτίας της κακοκαιρίας Ciaran -Σκηνές Αποκάλυψης στο πλημμυρισμένο νοσοκομείο

Πρωτοφανείς εικόνες καταστροφής στην Τοσκάνη για πρώτη φορά εδώ και 50 χρόνια, εξαιτίας της καταιγίδας Ciaran που πλήττει την Ιταλία.

0
danni nellisola di jersey francia 640 ori crop MASTER 0x0
Διαφήμιση

Στην Τοσκάνη το φαινόμενο  Ciaran, προκάλεσε ανέμους  με ταχύτητα έως 150 χιλιόμετρα την ώρα και πολύ ισχυρές καταιγίδες, τις ισχυρότερες εδώ και μισό αιώνα!  Ολόκληρη η περιοχή κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ενώ οι ισχυρές βροχές συνεχίζονται καθ΄ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Σύνταξη: ecozen.gr

Όπως μεταδίδει το Rainews  για την εικόνα στην Τοσκάνη μετά το χτύπημα της καταιγίδας Ciaran, η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι σε ανάρτησή της στο X (twitter) ανέβασε φωτογραφία Πυροσβέστη που διασώζει ένα νεογέννητο κοριτσάκι μέσα από το πλημμυρισμένο νοσοκομείο κάνοντας λόγο “για μια εικόνα που αξίζει όσο χίλιες λέξεις”. Επιπλέον εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της στον ίδιο αλλά και σε όλους τους Πυροσβέστες που συμμετείχαν σε επιχειρήσεις διάσωσης και απεγκλωβισμού πολιτών από πλημμυρισμένα σημεία. Η ίδια εξέφρασε δημόσια  την ευγνωμοσύνη της τονίζοντας ότι “οι άνθρωποι αυτοί έχουν το χειροκρότημά μας”.

Η φωτογραφία με τον πυροσβέστη στην Τοσκάνη που σώζει το νεογέννητο κοριτσάκι μέσα από το πλημμυρισμένο νοσοκομείο που χτυπήθηκε από το φαινόμενο Ciaran, έχει κάνει το γύρο των social media, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης σε όλο τον κόσμο!

To νοσοκομείο Santo Stefano Hospital  στο Πράτο πλημμύρισε και κινδύνεψαν ασθενείς και προσωπικό, ενώ στήθηκε τεράστια επιχείρηση απομάκρυνσης των πολιτών κάτω από δύσκολες συνθήκες καθώς το νερό στους διαδρόμους και τα δωμάτια έφτανε μέχρι τα γόνατα!
Βίντεο που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν το νοσοκομείο Santo Stefano στην πόλη Πράτο της Τοσκάνης να έχει πλημμυρίσει, με τα λασπόνερα να φτάνουν πάνω από τους αστραγάλους.

Τουλάχιστον εφτά νεκρούς δύο αγνοούμενους, χιλιάδες ανθρώπους χωρίς ρεύμα και πολλές  καταστροφές αφήνει πίσω της στην Ιταλία η καταιγίδα Ciaran.

Μέχρι την Παρασκευή (3/11) ήταν γνωστό ότι έξι άτομα είχαν χάσει τη ζωή τους λόγω της κακοκαιρίας. Ένα έβδομο άτομο βρέθηκε νεκρό το Σάββατο (4/11) και ένα άλλο εξακολουθεί να αγνοείται μετά την καταρρακτώδη βροχή στα κεντρικά της Τοσκάνης, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

 

Στο μταξύ, υπήρχαν φόβοι ότι ο ποταμός Άρνο θα μπορούσε να πλημμυρίσει τη Φλωρεντία λόγω της καταιγίδας Ciaran, αλλά ευτυχώς δεν υπήρξαν προβλήματα στην ιστορική πόλη.

Τοσκάνη πλημμύρα Νοέμβριος 2023

Το Μιλάνο εξακολουθεί να βρίσκεται σε κίτρινο συναγερμό
Το Λειτουργικό Κέντρο Παρακολούθησης Φυσικών Κινδύνων της Περιφέρειας Λομβαρδίας επιβεβαίωσε τον κίτρινο συναγερμό μέχρι  την  Κυριακή 5 Νοεμβρίου.

Περίπου 300 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εκκενώσουν τα σπίτια τους στην Τοσκάνη, ενώ σε πολλούς άλλους υπήρξε διακοπή παροχής νερού και ρεύματος, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Τοσκάνης, Eugenio Giani, σύμφωνα με το Ansa.


Η καταστροφή έχει προκαλέσει ζημιές τουλάχιστον 300 εκατομμυρίων ευρώ με βάση τις αρχικές εκτιμήσεις των αρχών.

Σχεδόν χίλιοι άνθρωποι μεταφέρθηκαν απο τους Δήμους  Πράτο και το Μοντεμούρλο λόγω της έκτακτης ανάγκης για κακοκαιρία. Tο Πράτο είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Τοσκάνης (μετά τη Φλωρεντία) και η τρίτη μεγαλύτερη στην Κεντρική Ιταλία (μετά τη Ρώμη και τη Φλωρεντία). Σύμφωνα με πληροφορίες του Rainews θα εκκενωθούν υποχρεωτικά όσοι μένουν κοντά στα ρέματα Bagnolo και Calice σε υπόγειο ή ισόγειο, καθώς και όλοι οι άνω των 65 ετών και τα άτομα με ειδικές ανάγκες, ανεξάρτητα από το αν βρίσκονται σε ψηλό όροφο ή όχι.

Σε περίπτωση ανάγκης, ο στρατός, ο οποίος αποτελεί μέρος του συστήματος πολιτικής προστασίας, είναι επίσης έτοιμος: “Ο στρατός είναι διαθέσιμος όπως και οι άλλες ένοπλες δυνάμεις”, σχολίασan οι Αρχές της πόλης. Αν υπήρχε αίτημα για μια συγκεκριμένη δομή για μια συγκεκριμένη εργασία, θα ζητούσαμε τη διαθεσιμότητά της και είμαι βέβαιος ότι θα δινόταν”. Όσον αφορά τη διαμάχη σχετικά με το σύστημα συναγερμού, ο επικεφαλής της πόλης συντομεύει την ιστορία: “Εάν πρέπει να επανεξετάσουμε το σύστημα συναγερμού και τους χρωματικούς κωδικούς, θα το κάνουμε, αλλά δεν νομίζω ότι είναι το θεμελιώδες στοιχείο αυτή τη στιγμή.

Διαφήμιση