Αρχική Ειδήσεις Πετρέλαιο θέρμανσης: Ξεκινάει η διάθεσή του στις 13 Οκτωβρίου-“Καίει” η τιμή του

Πετρέλαιο θέρμανσης: Ξεκινάει η διάθεσή του στις 13 Οκτωβρίου-“Καίει” η τιμή του

0
πετρελαιο θερμανσης
Διαφήμιση

Η ημερομηνία αυτή για την έναρξη της διάθεσης στο πετρέλαιο θέρμανσης επιλέγεται, λόγω του ότι 15 Οκτωβρίου πέφτει Κυριακή, όπως  είπε στην ΕΡΤ ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Βενζινοπωλών Νομού Αττικής (ΕΒΝΑ) Απόστολος Καλατζόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Καλατζόπουλο, η επιδοματική πολιτική σταμάτησε τέλος Μαΐου σε όλα τα καύσιμα, στη βενζίνη, στο Fuel Pass, στη θέρμανση, στην αντλία, στην κίνηση. “Ελπίζω να γίνει κάτι, αλλά το βλέπω αρκετά δύσκολο γιατί έχουμε και την Θεσσαλία τα οποία έχουν γίνει τόσα πράγματα εκεί πάνω και από μπορεί να έχουν περισσότερες ανάγκες από εμάς” τόνισε ο ίδιος.

Μάλιστα, ο γενικός γραμματέας της ΟΒΕ εκτίμησε ότι η τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης θα ξεκινήσει πάνω από το 1,50 ευρώ το λίτρο με τα σημερινά δεδομένα, γιατί μέχρι τις 13/10 μπορεί να έχουν αλλάξει πολλά και αυτό το είδαμε μέσα στις δύο εβδομάδες που πέρασαν.

“Πριν δύο εβδομάδες με 92 δολάρια το βαρέλι είχαμε βενζίνη στα 2,02 ευρώ το λίτρο και σήμερα με 90 δολάρια το βαρέλι έχουμε βενζίνη με 1,196 ευρώ το λίτρο.”

Ο ίδιος επανέλαβε πως “είναι σκόπιμο να μας το πει το υπουργείο, το πώς γίνεται η τιμολόγηση στα διυλιστήρια. Αυτό που φωνάζω τόσο καιρό και λέω ένα ρεπορτάζ στα διυλιστήρια γιατί γίνεται η τιμολόγηση”.

Όπως είπε, στο πετρέλαιο θέρμανσης, στα 1,26 ευρώ το λίτρο είχαμε κλείσει και τώρα ξεκινάμε με τα σημερινά δεδομένα πάνω από 1,50 ευρώ το λίτρο.

Σχετικά με την αμόλυβδη, εδώ και δύο εβδομάδες, υπάρχει μια πτώση στην τιμή της βενζίνης. Δεν μπορούμε να εξηγήσουμε το φαινόμενο αυτό γιατί στο πετρέλαιο διεθνώς δεν έχει αλλάξει πολύ η τιμή του.

Πριν από δύο βδομάδες είχαμε 2,02 ευρώ τιμή βενζίνης στην αντλία, τώρα έχουμε 1,96 και αύριο ίσως και 1,95 από την τιμολόγηση που έχω από σήμερα μέχρι την Παρασκευή, σημείωσε.

Διαφήμιση