Αρχική Βίντεο Στο “μάτι του κυκλώνα” η Μαγνησία-Νέο μήνυμα 112 για την κακοκαιρία-Απαγόρευση κυκλοφορίας...

Στο “μάτι του κυκλώνα” η Μαγνησία-Νέο μήνυμα 112 για την κακοκαιρία-Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Βόλο-Βίντεο

Στο “μάτι του κυκλώνα” και της κακοκαιρίας Daniel βρίσκεται ο νομός Μαγνησίας, που μετράει ήδη τις πληγές της από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Πλέον οι αρχές έστειλαν μήνυμα 112 για απαγόρευση κυκλοφορίας, ενώ ο δήμαρχος Βόλου κάνει έκκληση προς τους πολίτες μέσα από τα social mediaνα μην μετακινούνται, τονίζοντας ότι η καταστροφή είναι βιβλική.

0
daniel plimmyra
Διαφήμιση

«Έχει κλείσει όλος ο παραλιακός, έξω από την Αγριά, προς την παιδούπολη. Η καταστροφή είναι βιβλική» δήλωσε on κάμερα ο Αχιλλέας Μπέος.

Οι εκκλήσεις του δημάρχου Βόλου μέσα από τα social media: Aκούστε τις εκκλήσεις μας και συνεργαστείτε – Η καταστροφή είναι βιβλική

Με φόντο ένα αυτοκίνητο το οποίο είχε παγιδευτεί στον παραλιακό δρόμο από φερτά υλικά ο δήμαρχος Βόλου ζήτησε από τον κόσμο να μην μετακινείται και εμποδίζει το έργο των Αρχών να καθαρίσουν τους δρόμους που έχουν γεμίσει από τόνους λάσπης, πέτρες και άλλα φερτά υλικά.

«Προέχει η ανθρώπινη ζωή» σημείωσε την ώρα που γινόταν γνωστό ότι στο νομό ένας 70χρονος έχασε τη ζωή του όταν έπεσε τοιχίο στο σπίτι του και ένας άλλος κτηνοτρόφος που τον παρέσυρε το φουσκωμένο ρέμα, αγνοείται. Με νέο βίντεο στην ιστοσελίδα του δήμου ο κ. Μπέος δήλωσε ότι το ποτάμι στην πόλη είναι έτοιμο να υπερχειλίσει και να παρασύρει κόσμο.

volos plimmira

 Η κακοκαιρία Daniel στη Μαγνησία: Ένας νεκρός από κατολίσθηση και ένας αγνοούμενος – 112 για απαγόρευση κυκλοφορίας

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώθηκε ότι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Βόλου και των οχημάτων στο ορεινό δίκτυο του νομού Μαγνησίας (Πήλιο). Εξαιρούνται τα οχήματα οδικής βοήθειας και τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης (ΕΚΑΒ Π.Υ.)

H επέλαση από την κακοκαιρία Daniel προκαλεί ακραία φαινόμενα σχεδόν σε όλη τη χώρα, ενώ δοκιμάζει σκληρά τη Μαγνησία. Νέο μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους της κεντρικής Ελλάδας, λίγο πριν από τις 10 και καλεί όσους βρίσκονται σε Θεσσαλονίκη, Βόλο, ΛάρισαΕύβοια και Κατερίνη να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.

Πριν από λίγο ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο του Βόλου, Κωνσταντίνος Μηνδρινός , είπε ότι πλημμύρισε το νοσοκομείο, αναφερόμενος και σε πτέρυγες όπου διεξάγονται χημειοθεραπείες.

 

Το νερό ξεπερνά τα πεζοδρόμια στον Βόλο, οι χείμαρροι έχουν πλημμυρίσει στο Πήλιο ενώ τη νύχτα δεν είχε ρεύμα στις Σποράδες και τώρα υπάρχουν συνεχείς διακοπές.

Οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους στον περιφερειακό του Βόλου, ενώ η Πυροσβεστική παρεμβαίνει σε όλο το Νομό.

Ακόμη και στο κέντρο της πόλης έχουν πλημμυρίσει δρόμοι και έχουν ακινητοποιηθεί εκατοντάδες αυτοκίνητα στις λεωφόρους Λαμπράκη, Δημητριάδος, Ιάσονος, Αργοναυτών, Λαρίσης και Αθηνών.

Μεγάλα προβλήματα έχουν ήδη καταγραφεί στον δρόμο Βόλου-Αγριάς όπου έχει διακοπεί η κυκλοφορία αφού ο παρακείμενος χείμαρρος έχει πλημμυρίσει και έχουν μεταφερθεί τόνοι χωμάτων και φερτών στο παραλιακό Πήλιο. Τα χωριά του Νοτίου Πηλίου είναι αποκλεισμένα, ενώ σημειώνονται και διακοπές στην υδροδότηση.

Στη Μηλίνα, στο νότιο Πήλιο, έχει πλημμυρίσει το παραθαλάσσιο θέρετρο σε όλη την έκτασή του και παράλληλα σημειώνονται προβλήματα ηλεκτροδότησης στην περιοχή.

Τα φαινόμενα είναι σε εξέλιξη στην Εύβοια, την Φθιώτιδα, τη Θεσαλία, την Πιερία και τις Σποράδες.

plymmyra 1024x501

Aντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας: Παραμείνετε σε ασφαλή μέρη – Πρώτη φορά βλέπω κάτι τέτοιο

«Παραμείνετε σε ασφαλή μέρη, μην μετακινείστε. Προέχει η ασφάλεια σας και η ανθρώπινη ζωή. Μη ζητάτε πράγματα επουσιώδη. Όταν σταματήσει το φαινόμενο όλα θα γίνουν. Τώρα προέχει η ασφάλεια όλων μας» έγραψε η κα Κολυνδρίνη.

Tην εικόνα πλημμυρισμένου ρέματος στην τουριστική περιοχή Αναύρος κατέγραψε σε άλλο post της η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησιας και Σποράδων, Δωροθέα Κολυνδρινη.

καταιγιδα

Γ.Αρτοποιός: Σε έξαρση το φαινόμενο σε Βόλο και Λάρισα – Έπεσαν 8.000 κεραυνοί

«Πλήττεται η περιοχή του Βόλου. Έχει σταλεί μήνυμα του 112 για περιορισμό των μετακινήσεων. Σε Βόλο και Λάρισα τις τελευταίες ώρες έχουν καταγραφεί περισσότερες από 8.000 ηλεκτρικές εκκενώσεις με ότι αυτό σημαίνει για όποιον διέρχεται από την περιοχή» δήλωσε ο κ. Αρτοποιός αποκαλύπτοντας ότι το τηλεφωνικό κέντρο της πυροσβεστικής είχε δεχθεί περισσότερες από 150 κλήσεις στη Μαγνησία και τη Θεσσαλία.

«Η περιοχή του Βόλου και της Αγριάς βάλλεται πολύ» δήλωσε ο κ. Αρτοποιός περιγράφοντας ότι οι δυνάμεις της πυροσβεστικής κάνουν άντληση υδάτων από τα υπόγεια του νοσοκομείου του Βόλου.

«Υπάρχουν γύρω στα 150 – 200 τ.μ. πλημμυρισμένοι χώροι με 30 – 40 εκατοστά νερό» επισήμανε ο κ. Αρτοποιός διευκρινίζοντας ότι το νοσοκομείο δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής εστίασε το πρόβλημα τον κεραυνών λέγοντας ότι όσοι οδηγοί βρίσκονται στο δρόμο μπορεί να κινδυνεύσουν.

 

Διαφήμιση