Αρχική Special Topics Ελλάδα: Στο top5 για ευρωπαίους ταξιδιώτες

Ελλάδα: Στο top5 για ευρωπαίους ταξιδιώτες

Σε έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς αναδεικνύεται η χώρα μας, καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση στη δεκάδα με τις χώρες που οι Ευρωπαίοι σχεδιάζουν να ταξιδέψουν τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο, πίσω από τη Γαλλία, την Ισπανία και την Ιταλία.

0
Τουρισμός
Διαφήμιση

Σύμφωνα με την έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ταξιδίων (ETC) “Παρακολούθηση του κλίματος για τα εγχώρια και ενδοευρωπαϊκά ταξίδια – Κύκλος 15”, η Ελλάδα συγκεντρώνει ποσοστό 5,6%, ενώ ο πιο δημοφιλής ευρωπαϊκός προορισμός παραμένει η  Γαλλία για τους Ευρωπαίους ταξιδιώτες, συγκεντρώνοντας ποσοστό 8,2%. Στη δεύτερη θέση έρχεται η Ισπανία με 7,6% και στην τρίτη θέση ακολουθεί η Ιταλία με 7,4%, ενώ το Top 5 ολοκληρώνεται με τη Γερμανία με ποσοστό 4,7%.

Το Βέλγιο αποτελεί τη νέα “άφιξη” στη δεκάδα, στην ένατη θέση, με ποσοστό 3,1%, ανάλογο με το ποσοστό του Ην. Βασιλείου, ενώ η Ολλανδία βρίσκεται εκτός Top 10.

Η Ελλάδα αποτελεί την πέμπτη προτίμηση των Γερμανών ταξιδιωτών για εφέτος, με ποσοστό 6%, μειωμένο κατά 4%, ενώ πρώτη στις επιλογές των Γερμανών είναι η Ιταλία, με ποσοστό 8%, δεύτερη η Ισπανία, με ποσοστό 7%, ανάλογο ποσοστό με τη Γαλλία και την Αυστρία.

Τουρισμός2

Ελλάδα: Η αιώνια …αγαπημένη των Βρετανών

Η χώρα μας αποτελεί ανέκαθεν αγαπημένο προορισμό των Βρετανών, οι οποίοι την κατατάσσουν στην τέταρτη θέση, με ποσοστό 8%, ενώ στην πρώτη θέση παραμένει η Ισπανία, με ποσοστό 14%, μειωμένο κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες.

Την ίδια στιγμή, η Ελλάδα συνιστά τον πέμπτο πιο δημοφιλή προορισμό στη γαλλική τουριστική αγορά, με ποσοστό 5%. Ο πιο δημοφιλής προορισμός για τους Γάλλους τη φετινή τουριστική περίοδο είναι η Ισπανία, με ποσοστό 8%, μειωμένο κατά 8%.

Επίσης, η χώρα μας αποτελεί δημοφιλή προορισμό στην ιταλική αγορά ευρισκόμενη στην τρίτη θέση, με ποσοστό 7%, στη βελγική ευρισκόμενη στην πέμπτη θέση, με ποσοστό 6%, καθώς, επίσης, στην πολωνική αγορά, ευρισκόμενη στην τέταρτη θέση, με ποσοστό 6% και στην αυστριακή αγορά (πέμπτη θέση – ποσοστό 3%).

Οι 5 πρώτες αγορές που είναι πιο πιθανό να ταξιδέψουν τους επόμενους 6 μήνες είναι το Ην. Βασίλειο, με ποσοστό 82,8%, η Ιταλία (81,9%), η Γερμανία (79,6%), η Ισπανία (77,8% -6%) και η Πολωνία (77% -5).

 

Διαφήμιση