Διαφήμιση
Τηγανιά κοτόπουλο με μουστάρδα από τον Τάσο Αντωνίου! Η πιο εύκολη και γρήγορη τηγανιά με μπουκίτσες κοτόπουλο, πιπεριές και μουστάρδα, που λιώνει στο στόμα. Συνοδεύστε αυτήν την υπέροχη τηγανιά κοτόπουλο με λαχταριστή πατατοσαλάτα και θα τη λατρέψετε!
Μερίδες: 4
Θερμίδες: 220
Υλικά
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γλ. πάπρικα καπνιστή ή γλυκιά
- 300 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλο κομμένο σε μπουκιές
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε λωρίδες
- 1/2 πράσο ψιλοκομμένο
- 1/4 φλιτζ. λευκό κρασί
- 100 γρ. μανιτάρια
- 2 κ.σ. μουστάρδα
Εκτέλεση
- Σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και προσθέτουμε πάπρικα. Σοτάρουμε το κοτόπουλο και αλατοπιπερώνουμε. Το αφήνουμε να μαγειρευτεί καλά, ανακατεύοντας τακτικά, για περίπου 8 με 10 λεπτά.
- Κατόπιν προσθέτουμε τις πιπεριές και τις αφήνουμε να μαλακώσουν ελαφρώς. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το πράσο και ανακατεύουμε καλά, να μαλακώσει και να βγάλει τη γλύκα του.
- Σβήνουμε με λευκό κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί πλήρως για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τη μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε την τηγανιά κοτόπουλο αμέσως, συνοδεύοντας με κρύα μπύρα ή λευκό κρασί.
Διαφήμιση