Αρχική Special Topics - 2 Aria Hotels: Έρχονται ηλεκτρικά αεροσκάφη κάθετης απογείωσης και προσγείωσης

Aria Hotels: Έρχονται ηλεκτρικά αεροσκάφη κάθετης απογείωσης και προσγείωσης

0
Aria Hotels 1
Διαφήμιση

Με μια πρωτοπόρα κίνηση στον τομέα φιλοξενίας παγκοσμίως, τα Aria Hotels, μία από τις θυγατρικές εταιρείες του Ομίλου Libra, δίνουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες του να χρησιμοποιούν ηλεκτρικά αεροσκάφη κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (eVTOL), κατόπιν σχετικής συμφωνίας που σύναψαν με την κορυφαία αεροπορική εταιρεία LCI.

Συγκεκριμένα, τα Aria Hotels θα διαθέσουν προς χρήση 10 αεροσκάφη eVTOL ALIA-250, με τα οποία οι επισκέπτες θα μπορούν να μετακινηθούν εντός Ελλάδας και να επισκεφτούν τα νησιά της, ενώ παράλληλα παρέχουν τη δυνατότητα μεταφοράς «ευαίσθητου» φορτίου, με έναν πράσινο, πιο γρήγορο και πιο προσιτό τρόπο. Το αμιγώς ηλεκτρικό αεροσκάφος ALIA, το οποίο έχει μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα, έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει πέντε επιβάτες και έναν πιλότο ή φορτίο 635 κιλών. Με μέγιστη εμβέλεια τα 250 ναυτικά μίλια και δυνατότητα επαναφόρτισης σε λιγότερο από μία ώρα, αποτελεί ιδανική επιλογή για μετακινήσεις μεταξύ της ηπειρωτικής Ελλάδας, τα νησιά, καθώς και τους ενδιάμεσους προορισμούς της χώρας.

Σε ενίσχυση του στόλου της με 125 αεροσκάφη προχώρησε η LCI

Νωρίτερα φέτος, η LCI, εταιρεία με ηγετική θέση στον κλάδο τον αερομεταφορών και αδελφή εταιρεία των Aria Hotels, μέσω του Ομίλου Libra – του οποίου οι θυγατρικές εταιρείες κατέχουν και διαχειρίζονται ακίνητα σε περίπου 60 χώρες – ανακοίνωσε την εξαγορά 125 αεροσκαφών eVTOL από την BETA Technologies, εταιρεία που εδρεύει στην Αμερική και η οποία σχεδιάζει και δημιουργεί τα αεροσκάφη ALIA.

Τα αεροσκάφη αναμένεται να παραδοθούν και να είναι διαθέσιμα για τους επισκέπτες των Aria Hotels το 2026. Σε αυτό το πλαίσιο και για την λειτουργία των αερομεταφορών, τα Aria Hotels προσβλέπουν σε συνεργασία με αεροπορική εταιρεία στην Ελλάδα.

Aria Hotels 2

Ιδιαίτερης σημασίας η συμφωνία

«Στα Aria Hotels είμαστε περήφανοι που καταφέραμε να φέρουμε το αεροσκάφος του μέλλοντος στην Ελλάδα, μία επαναστατική λύση για τις μετακινήσεις των ταξιδιωτών που επιθυμούν αυθεντικές ελληνικές εμπειρίες. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που θα έχουμε τη δυνατότητα στο άμεσο μέλλον να παρέχουμε στους επισκέπτες των καταλυμάτων μας μετακινήσεις σε όλη την Ελλάδα, στην Αθήνα, στην Εύβοια, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στην Ήπειρο, στην Πελοπόννησο, στις Σποράδες και στα Ιόνια Νησιά», δήλωσε ο Μάκης Πανταζάτος, Διευθύνων Σύμβουλος των Aria Hotels. «Ανυπομονούμε να παρέχουμε λύσεις και υπηρεσίες σε ακόμα περισσότερους ταξιδιώτες, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να εξερευνήσουν τον μοναδικό πολιτισμό και την αυθεντική φιλοξενία της Ελλάδας με αποδοτικό και βιώσιμο τρόπο».

«Τα Aria Hotels είναι ο πρώτος Όμιλος φιλοξενίας στον κόσμο που διαθέτει τα αεροσκάφη eVTOL προς χρήση στους επισκέπτες τους. Είμαστε περήφανοι που φέρνουν αυτήν την υποδειγματική τεχνολογία στην Ελλάδα, συμβάλλοντας σημαντικά τόσο στην προστασία του περιβάλλοντος όσο και στην οικονομία», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Libra, Γιώργος Μ. Λογοθέτης. «Ως παγκόσμιος οργανισμός, ο Όμιλος Libra και οι θυγατρικές μας εταιρείες δεσμεύονται να επαναπροσδιορίσουν τη δραστηριότητά τους μέσα από το πρίσμα των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και της καινοτομίας, με στόχο να συμβάλουν σε ένα καλύτερο μέλλον. Θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε συνέργειες μεταξύ των εταιρειών του οργανισμού μας, ώστε να αναπτύξουμε μια πραγματικά βιώσιμη τεχνολογία στον κλάδο των αερομεταφορών, προστατεύοντας το μέλλον μας».

Διαβάστε επίσης: Tourism4all: Σε αναμονή των αποτελεσμάτων για τα vouchers

«Η LCI έχει την τιμή να βρίσκεται στα πρώτα βήματα της πρωτοποριακής για τον τομέα της φιλοξενίας στρατηγικής συμφωνίας που περιλαμβάνει τα αεροσκάφη eVTOL και να υποστηρίζει τα Aria Hotels ώστε να εξελίξουν περαιτέρω αυτή την καινοτόμο και βιώσιμη λύση μεταφορών, τόσο για τους επισκέπτες τους όσο και για την ευρύτερη κοινωνία», δήλωσε ο Jaspal Jandu, Διευθύνων Σύμβουλος του LCI.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα Aria Hotels, εξειδικεύονται στον τομέα της φιλοξενίας παρέχοντας αυθεντικές ελληνικές εμπειρίες μέσα από 50 boutique ξενοδοχεία και ανεξάρτητες κατοικίες σε όλη την Ελλάδα. Στο χαρτοφυλάκιο των καταλυμάτων των Aria Hotels ανήκουν ανακαινισμένοι ανεμόμυλοι, αναπαλαιωμένες ευρύχωρες ιστορικές βίλες, καθώς και «ακατέργαστα διαμάντια», που προβάλουν την αυθεντική πλευρά της χώρας.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΦυσικό αέριο: Σε συμφωνία για το σχέδιο έκτακτης ανάγκης οι 27
Επόμενο άρθροΦωτιά τώρα στο Χαϊδάρι – Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στη Δαδιά