Αρχική Special Topics - 2 Γερμανία: Μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα από τα πρώτα εργαστηριακά ψάρια

Γερμανία: Μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα από τα πρώτα εργαστηριακά ψάρια

0
ergastiriako psari
Διαφήμιση

Στη βέλτιστη θερμοκρασία, με την απαραίτητη παροχή οξυγόνου και τα κατάλληλα θρεπτικά συστατικά, τα ζωικά κύτταρα αναπτύσσονται και διαιρούνται με τον ίδιο τρόπο όπως και στα ψάρια. Τα προϊόντα ψαριών που παρασκευάζονται από την κυτταρική μάζα, όπως οι κροκέτες, είναι απαλλαγμένα από γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς, βαρέα μέταλλα και μικροπλαστικά που συχνά συναντώνται στα αλιευμένα ψάρια. Επιπλέον, είναι παρόμοια με τα συμβατικά προϊόντα όσον αφορά τη γεύση και το θρεπτικό περιεχόμενο.

Γερμανία: Άνοιξε το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής ψαριού που καλλιεργήθηκε σε εργαστήριο
(Bluu Seafood/Anna Brauns)

Τα εργαστηριακά ψάρια έχουν χαμηλό περιβαλλοντικό αντίκτυπο. Σχεδόν το 90% των παγκόσμιων αποθεμάτων θαλάσσιων ψαριών εξαντλούνται, υπεραλιεύονται ή αποτελούν προϊόν εκμετάλλευσης, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Οι ιχθυοκαλλιέργειες επίσης μολύνουν το περιβάλλον της και δημιουργούν εστίες ασθενειών.

Τα εργαστηριακά ψάρια, όπως και το εργοστασιακό κρέας θα μπορούσαν να προσφέρουν μια πιο πράσινη εναλλακτική λύση. Με το άνοιγμα του νέου εργοστασίου, η Bluu ελπίζει να εμπορευματοποιήσει τη διαδικασία.

«Εάν η επεκτασιμότητα και οι συνθήκες της αγοράς είναι ευνοϊκές, θα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε εργαστηριακά ψάρια σε τιμές χονδρικής πώλησης σε μόλις τρία χρόνια», δήλωσε ο Σεμπάστιαν Ρέικερς, συνιδρυτής και συνδιευθύνων σύμβουλος της νεοφυούς επιχείρησης.

Για να τηρήσει αυτή την τριετή προθεσμία, η Bluu θα χρειαστεί ρυθμιστική υποστήριξη. Η εταιρεία αναμένει ότι η Σιγκαπούρη θα δώσει την πρώτη έγκριση στις αρχές του 2025, ενώ θα ακολουθήσουν οι ΗΠΑ και η ΕΕ.

ΠΗΓΗ: The Next Web

Διαφήμιση