Αρχική Τουρισμός - Ταξίδια Tourism4all: Σε αναμονή των αποτελεσμάτων για τα vouchers

Tourism4all: Σε αναμονή των αποτελεσμάτων για τα vouchers

0
Καλοκαίρι, καιρός, παραλία
Διαφήμιση

Τις επόμενες ώρες αναμένεται η ανακοίνωση των δικαιούχων voucher του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους».

Όπως έχει γίνει γνωστό, το πρόγραμμα αφορά στην επιδότηση των τουριστικών δαπανών διαμονής για ξενοδοχεία και καταλύματα σε ολόκληρη τη χώρα. Οι πρώτες 200.000 ψηφιακές επιταγές θα δοθούν μετά από κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί άμεσα, ώστε οι δικαιούχοι να μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν από την 1η Αυγούστου, οπότε και ξεκινά επίσημα το πρόγραμμα.

Σε κάθε δικαιούχο θα παρέχεται μία άυλη, ψηφιακή, προπληρωμένη κάρτα, στην οποία θα πιστωθεί το ποσό της επιδότησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα αφορά μόνο την κάλυψη τουριστικών καταλυμάτων και διαμονής και όχι ακτοπλοϊκά ή εστίαση, καθώς παρά την σχετική πρόθεση και προσπάθεια του Υπουργείου Τουρισμού, δεν κατέστη δυνατόν τα τουριστικά γραφεία να περιληφθούν στους παρόχους σε αυτή τη φάση του προγράμματος.

Υπενθυμίζεται ότι έχει ανακοινωθεί και επέκταση του προγράμματος, καθώς με παρέμβαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, διπλασιάζονται οι δικαιούχοι για φέτος και ανέρχονται σε 400.000. Αυτά τα νέα ψηφιακά vouchers θα μπορούν να εξαργυρωθούν από τους δικαιούχους από τα μέσα Σεπτεμβρίου και μετά, μέχρι και τον Ιούνιο του 2023, από όσους είχαν υποβάλει αίτηση στην πλατφόρμα και δεν αναδείχθηκαν δικαιούχοι στην κλήρωση.

Στο πρόγραμμα αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου τονίζοντας ότι «με σχέδιο προχωράμε στον διπλασιασμό της χρηματοδότησης και των δικαιούχων του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» 2022. Το κόστος του αρχικού προγράμματος ανερχόταν στα 31 εκατ. ευρώ, στα οποία προστίθενται άλλα 30 ώστε οι συνολικοί δικαιούχοι να φτάσουν στις 400.000».

Διαβάστε επίσης: Βόρεια Εύβοια – Σάμος pass: Άνοιξε και έκλεισε σε 20 λεπτά η πλατφόρμα

Τέλος Σεπτεμβρίου η νέα κλήρωση για το Tourism4all

Στα τέλη Σεπτεμβρίου θα γίνει η νέα κλήρωση για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» προκειμένου να συμπεριληφθούν και οι επιπλέον 200.000 αιτούντες του προγράμματος για διακοπές.

Αυτό δήλωσε η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη από την ΕΡΤ αναφερόμενη στο πρόγραμμα και την εξαγγελία του πρωθυπουργού για διπλασιασμό των δικαιούχων. Να τονιστεί εξάλλου ότι η νέα κλήρωση θα αφορά όσους έχουν κάνει ήδη αίτηση. Στο σημείο αυτό τονίστηκε ότι 1,2 εκατομμύρια ήταν οι αιτήσεις που μπήκαν στο σύστημα.

Μάλιστα επεσήμανε ότι χθες έγινε η κλήρωση για τους 200.000 πρώτους δικαιούχους του προγράμματος και αναμένεται η ανάρτηση των πινάκων με τους κληρωθέντες. Μάλιστα το αμέσως προσεχές διάστημα θα πιστωθούν και τα λεφτά στους δικαιούχους, ενώ θα υπάρξουν και αναλυτικές οδηγίες

Υπενθυμίζεται ότι τα βασικά στοιχεία του προγράμματος είναι η ατομική επιδότηση των 150 ευρώ που εξαργυρώνεται σε όλα τα ξενοδοχεία και καταλύματα της χώρας, μέχρι και τον Ιούνιο του 2023.

Οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι πολίτες με ατομικό εισόδημα έως 16.000 ευρώ και οικογενειακό εισόδημα έως 28.000 ευρώ, ποσό που προσαυξάνεται για κάθε παιδί.

Το πρόγραμμα αφορά συνολικά σε 200.000 δικαιούχους και η τελική επιλογή -εφόσον οι υποψήφιοι που πληρούν τα κριτήρια είναι περισσότεροι- θα γίνει με ηλεκτρονική κλήρωση.

Τα ποσά των voucher

H επιδότηση ανά δικαιούχο θα είναι στα 150 ευρώ, ενώ για τους ΑμεΑ θα είναι υψηλότερη καθώς θα ανέρχεται στα 200 ευρώ. Επιπροσθέτως, το voucher μπορεί πλέον να εξαργυρωθεί σε κάθε πάροχο διαμονής (ξενοδοχεία, καταλύματα) σε ολόκληρη την χώρα, ενώ η μεταφορά των χρημάτων στον πάροχο για την υπηρεσία διαμονής είναι άμεση.

Διαφήμιση