Αρχική COVID-19 Washington Post: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους δημοσιογράφους

Washington Post: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους δημοσιογράφους

0
newspaper
Εικόνα: UNSPLASH/Roman Kraft
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Υποχρεωτικός καθίσταται ο εμβολιασμός κατά του Covid-19 στην εφημερίδα Washington Post. Για τους δημοσιογράφους, αλλά και τους υπόλοιπους εργαζομένους. Η νέα πολιτική της διεύθυνσης της εφημερίδας παναμερικανικής κυκλοφορίας συμπίπτει με τη μεγάλη αύξηση στα τα κρούσματα του νέου κορονοϊού στις ΗΠΑ. Aποδίδεται αφενός στην πιο μολυσματική παραλλαγή Δέλτα. Aφετέρου στο χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού σε  ορισμένες περιοχές της χώρας.

Υποχρεωτικότητα και εξαιρέσεις

Όλοι οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα Washington Post θα υποχρεούνται να υποβάλουν πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού τους για την COVID-19 ώστε να συνεχίζουν να δουλεύουν σ’ αυτή. Ασφαλώς προβλέπονται εξαιρέσεις για ιατρικούς λόγους ή εξαιτίας θρησκευτικών πεποιθήσεων, ενημέρωσε το προσωπικό ο εκδότης της, ο Φρεντ Ράιαν, σε εσωτερικό σημείωμά του.

Με αργούς ρυθμούς η διά ζώσης εργασία

Αρκετές αμερικανικές επιχειρήσεις βρίσκονται στη διαδικασία λήψης αποφάσεων για την επαναλειτουργία γραφείων και άλλων εγκαταστάσεων, εν μέσω της ανόδου των μολύνσεων. Η Apple ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα καθυστερήσει την επαναλειτουργία των γραφείων της ως τον Οκτώβριο. Δηλαδή, έναν μήνα αργότερα από ό,τι προγραμμάτιζε ως τώρα. Η WP, ιδιοκτήτης της οποίας είναι ο δισεκατομμυριούχος Τζεφ Μπέζος (Amazon), σχεδιάζει να ανοίξει ξανά τα γραφεία της για όλους τους υπαλλήλους από τη 13η Σεπτεμβρίου για τρεις ημέρες την εβδομάδα. Όσοι προσέρχονται στα γραφεία τους θα πρέπει να προσκομίσουν βεβαιώσεις ότι έχουν εμβολιαστεί πλήρως ως την ημερομηνία αυτή, εξήγησε ο κ. Ράιαν. Οι συνεργάτες και οι προσκεκλημένοι που θα εισέρχονται στα γραφεία της εφημερίδας θα απαιτείται επίσης να είναι ανοσοποιημένοι.

Δεν πρόκειται για “ελαφρά απόφαση”

«Μολονότι η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων έχει ήδη επιδείξει πιστοποιητικά εμβολιασμού, δεν παίρνω ελαφρά αυτή την απόφαση», σημείωσε ο κ. Ράιαν στο έγγραφό του προς το προσωπικό. Ωστόσο «πιστεύω πως το σχέδιο αυτό είναι το σωστό» με δεδομένες τις ανησυχίες «για την υγεία» και για «την ασφάλεια» του προσωπικού του Μέσου Ενημέρωσης, εξήγησε ο εκδότης.

 

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣε ποιο ελληνικό νησί βρίσκεται η παραλία που μοιάζει με φεγγάρι
Επόμενο άρθροΔιαγωνισμός: Κερδίστε το βιβλίο “Aόρατη πληγή” της Στεύης Γ. Τσούτση (Εκδόσεις Νίκας)