Αρχική Τουρισμός - Ταξίδια Σε ποιο ελληνικό νησί βρίσκεται η παραλία που μοιάζει με φεγγάρι

Σε ποιο ελληνικό νησί βρίσκεται η παραλία που μοιάζει με φεγγάρι

0
Μήλος
Διαφήμιση

Γράφει η Αγάπη Μυργιώτη

Το ταξίδι στο φεγγάρι είναι σίγουρα ένα ταξίδι που όλοι μας θα θέλαμε να πραγματοποιήσουμε. Φαντάζει μαγικό, απίθανο και εξωπραγματικό για τους περισσότερους από εμάς. Ωστόσο, κάποιες φορές και τα πιο τρελά όνειρα μπορούν να πραγματοποιηθούν, ακόμα και με έναν τρόπο διαφορετικό από αυτόν που είχαμε φανταστεί. Υπάρχει λοιπόν ένας τρόπος να νιώσεις σαν να βρίσκεσαι στο φεγγάρι χωρίς να πας μέχρι εκεί. Και θα με ρωτήσεις πώς. Μία επίσκεψή στην παραλία Σαρακήνικο στη Μήλο θα σε πείσει.

Το Σαρακήνικο θα σε μαγέψει από την πρώτη στιγμή λόγω του σεληνιακού τοπίου και των γαλαζοπράσινων νερών. Σε αυτή τη μαγική παραλία της Μήλου απουσιάζει η βλάστηση ενώ τα ηφαιστειογενή βράχια με το λευκό χρώμα που την περικλείουν είναι αυτά που δημιουργούν την αίσθηση σεληνιακού τοπίου.

Σαρακήνικο

Για την ιστορία

Αυτή η εντυπωσιακή παραλία πήρε το όνομά της από τους Σαρακηνούς πειρατές, οι οποίοι το χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο. Μάλιστα, λέγεται πως έδεναν τα πλοία τους στις σπηλιές γύρω από την θάλασσα έτσι ώστε να μένουν προστατευμένα τόσο από τα κύματα όσο και από τον αέρα. Παράλληλα, σύμφωνα με την ιστορία οι Σαρακηνοί κοιμόντουσαν στις εσοχές των βράχων που βρίσκονταν δίπλα στην ακρογιαλιά.

Μήλος, Σαρακήνικο

Η παραλία

Στο Σαρακήνικο υπάρχει μία μικρή παραλία με άμμο για όσους θέλουν να απολαύσουν το σεληνιακό τοπίο από την άνεση της αμμουδιάς κάνοντας παράλληλα  και μία βουτιά στη θάλασσα. Ωστόσο, το σημείο αποτελείται κυρίως από βράχια, πάνω στα οποία μπορείτε να απλώσετε τις πετσέτες σας και να κάνετε βουτιές στα καταγάλανα νερά. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη παραλία δεν είναι οργανωμένη.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ecozen.gr (@ecozen.gr)

Διαφήμιση