Αρχική Διάστημα Αύριο το ταξίδι στο διάστημα του Τζεφ Μπέζος – Ποιοι συμμετέχουν (Βίντεο)

Αύριο το ταξίδι στο διάστημα του Τζεφ Μπέζος – Ποιοι συμμετέχουν (Βίντεο)

0
BEZOS BLUE ORIGIN
Eικόνα: BLUE ORIGIN
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Αύριο ο Τζεφ Μπέζος θα πραγματοποιήσει το πολυδιαφημισμένο του ταξίδι στο διάστημα. Αν και τα σχέδιά του τα…χάλασε προ 9 ημερών ο Ρίτσαρντ Μπράνσον, κάνοντας νωρίτερα ο ίδιος διαστημική πτήση. 

Στόχος ο διαστημικός τουρισμός

Τόσο ο Μπέζος, όσο και ο Μπράνσον δεν είναι απλώς γοητευμένοι με το χώρο του σύμπαντος. Δεινοί επιχειρηματίες αμφότεροι, επιδιώκουν να κατακτήσουν μία νέα αγορά, για υπέρ το δέον στιβαρά βαλάντια. Το διαστημικό τουρισμό. Ο Μπέζος θα κάνει αύριο ένα ταξίδι διαρκείας 11 λεπτών, με ταχύτητα 3.700 χλμ./ώρα. Για το σκοπό αυτόν, έχει ήδη συστήσει τη σχετική εταιρεία από το 2000. Πρόκειται για την Blue Origin. Ο πύραυλος, με τον οποίο θα εκτοξευθεί, είναι ο New Shepard. Κατασκευασμένος από την εταιρεία του, θα απογειωθεί κατακόρυφα. Θα διαγράψει μια συντομότερη μεν, υψηλότερη δε ταχύτητα από το διαστημικό αεροπλάνο του ανταγωνιστή του. Υπενθυμίζεται ότι και ο Μπράνσον έχει συστήσει τη δική του εταιρεία, τη Virgin Galactic.

Σε ζωντανή μετάδοση

Το φιλόδοξο εγχείρημα δε θα μπορούσε να έχει καλύτερη διαφήμιση από τη ζωντανή μετάδοση της πτήσης. Για αυτό και το κοινό μπορεί να την παρακολουθήσει μέσω livestreaming της Blue Origin. Η αποστολή αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο μετά τις 3 το μεσημέρι.

Συνταξιδιώτες

Στο αυριανό ταξίδι στο διάστημα συνεπιβάτες του Μπέζος θα είναι ο αδελφός του, Μαρκ Μπέζος, η 82χρονη πιλότος-μέλος του Mercury 13, Ουάλι Φανκ. Και ο 18χρονος Όλιβερ Ντέμεν. Ο επιχειρηματίας πατέρας του του έκανε δώρο το πανάκριβο εισιτήριο ως δώρο για την αποφοίτησή του από το σχολείο. «Χτίζουμε έναν δρόμο στο διάστημα για την επόμενη γενιά. Προκειμένου να κάνουν καταπληκτικά πράγματα που θα βελτιώσουν την κατάσταση στη Γη» ανέφερε ο Μπέζος,

Διαφήμιση