Αρχική Special Topics Μπράνσον Vs Μπέζος: 1-0 – Πετάει πρώτος στο διάστημα (Βίντεο)

Μπράνσον Vs Μπέζος: 1-0 – Πετάει πρώτος στο διάστημα (Βίντεο)

0
VIRGIN SPACE
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Μπράνσον Vs Μπέζος: 1-0. Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον κατόρθωσε να επισκιάσει τον Τζεφ Μπέζος και να ταξιδέψει πρώτος στο διάστημα. Σήμερα η πτήση του γίνεται πραγματικότητα.

 

Το όνειρο που έγινε πραγματικότητα

“Πάντοτε ήμουν οραμαστιστής και ονειροπόλος, Σήμερα το όνειρό μου γίνεται πραγματικότητα” γράφει στο Twitter ο Βρετανός επιχειρηματίας. Στην αποστολή Unity 22 το πλήρωμα θα αποτελείται από δύο πιλότους και τέσσερις ειδικούς της αποστολής. Η πρωτιά του έναντι του Μπέζος έρχεται εννέα 24ωρα νωρίτερα. Ο Τζεφ Μπέζος είχε προαναγγείλει και προγραμματίσει τη διαστημική του πτήση στις 20 Ιουλίου.

Με το σκάφος Vss Unity

Ο Μπράνσον υλοποιεί την πτήση μέσω της Virgin Galactic  και με το διαστημικό σκάφος Vss Unity από τη βάση Spaceport America στο Νέο Μεξικό. Η εταιρεία μεταδίδει ζωντανά την πτήση.. Ο δισεκατομμυριούχος θα πραγματοποιήσει το μαγικό ταξίδι μία εβδομάδα πριν συμπληρώσει τα 71 του χρόνια και μετά από 21 δοκιμαστικές πτήσεις του σκάφους. «Όταν επιστρέψουμε από το διάστημα, θα ανακοινώσω κάτι πολύ συναρπαστικό. Προκειμένου να δώσω σε περισσότερους ανθρώπους την ευκαιρία να γίνουν αστροναύτες. Το διάστημα ανήκει σε όλους μας», ανέφερε. Μάλιστα εξήγησε ότι το ταξίδι “σχεδιάζεται εδώ και 17 χρόνια”.

Αστροναύτης 001

Ο Μπράνσον είναι ο αστροναύτης 001. Μαζί του θα ταξιδέψει η Beth Moses (αστροναύτης 002), ο Colin Bennett (αστροναύτης 003) και η Sirisha Bandla (αστροναύτης 004).  Το σκάφος τους, το VSS Unity, θα αποδεσμευτεί από το «μητρικό» VMS Eve. Σύμφωνα με το σχεδιασμό, στα 50.000 πόδια, το μητρικό σκάφος θα απελευθερώσει το Unity, που είναι επαναχρησιμοποιούμενο, φτερωτό διαστημικό σκάφος. Έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει έξι επιβάτες και δύο πιλότους στο διάστημα.

Ο… πόλεμος των άστρων και ο διαστημικός τουρισμός

Η μάχη για την κατάκτηση του διαστήματος έχει ανεβάσει υψηλά τους τόνους. Τα χρήματα από το διαστημικό τουρισμό θεωρούνται ιλιγγιώδη. Τρεις εταιρείες-κολοσσοί επιδίδονται με ξέφρενους ρυθμούς στο δρόμο της κατάκτησης, Πρόκειται για τις  Virgin Galactic, Blue Origin και τη SpaceX. Ο Μπράνσον διατηρεί πολιτισμένους τόνους στις εκφράσεις του έναντι των διαστημικών του αντιπάλων. Ειδικά για τον Μπέζος είπε: «Εύχομαι στον ίδιο και όλους όσοι ταξιδέψουν μαζί του τα καλύτερα. Ανυπομονώ να του μιλήσω για το ταξίδι του όταν επιστρέψει» είπε. Μάλιστα ανέφερε ότι βρίσκονται σε “τηλεφωνική επικοινωνία”.

Διαφήμιση