Αρχική Διάστημα Τον Ιούλιο αναμένεται η πρώτη πτήση με το διαστημόπλοιο του Μπέζος

Τον Ιούλιο αναμένεται η πρώτη πτήση με το διαστημόπλοιο του Μπέζος

0
BLUEORIGIN
Εικόνα: Reuters
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Κρατήσεις για υποτροχιακές πτήσεις αναψυχής στο όριο του Διαστήματος με τον πύραυλο New Shepard άρχισε να δέχεται η αεροδιαστημική εταιρεία Blue Origin του μεγιστάνα Τζεφ Μπέζος. Μάλιστα, όπως ανέφερε σήμερα η εταιρεία, στις 20 Ιουλίου στοχεύει να πραγματοποιήσει το πρώτο της ταξίδι.

Το New Shepard, αποτελούμενο από έναν πύραυλο και μια κάψουλα έξι θέσεων, θα εκτοξεύεται από το Τέξας για μια αυτοματοποιημένη, σχεδόν κατακόρυφη άνοδο σε ύψος 100 χιλιομέτρων, το επίσημο όριο του διαστήματος.

Η κάψουλα διαθέτει έξι παράθυρα παρατήρησης, σύμφωνα με την οποία η Blue Origin είναι σχεδόν τριπλάσια από εκείνη ενός αεροσκάφους Boeing 747 και το μεγαλύτερο που έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ στο διάστημα.

Εκεί, οι ταξιδιώτες θα απολαμβάνουν για λίγα λεπτά την εμπειρία της έλλειψης βαρύτητας, πριν η κάψουλα επιστρέψει στη Γη με αλεξίπτωτο.

Σημειώνεται ότι, ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Twitter δείχνει ότι το New Shepard προσγειώθηκε με ασφάλεια στη Γη μετά από μια πρόσφατη πτήση.

Η πώληση εισιτηρίων για το New Shepard είναι το επόμενο βήμα για ένα όνειρο που φέρεται να έχει πραγματοποιήσει ο Μπέζος από τη δεκαετία του 1980. 

Ο Διευθυντής Πωλήσεων της Blue Origin, η Ariane Cornell, αρνήθηκε να αποκαλύψει λεπτομέρειες σχετικά με τις γενικές τιμές των εισιτηρίων που θα χρεώσει η εταιρεία για μελλοντικά ταξίδια.

Οι τιμές για τα εισιτήρια είναι ένα πολύ καλά φυλαγμένο μυστικό μέσα στην εταιρεία εδώ και χρόνια.

Διασημότητες και πολύ πλούσιοι φαίνεται να είναι το βασικό αγοραστικό κοινό για τα διαστημικά τουριστικά εισιτήρια, τουλάχιστον αρχικά.

Ωστόσο, πηγές της βιομηχανίας αναμένουν ότι η Blue Origin θα συμπεριλάβει κάποιο φιλανθρωπικό στοιχείο στη στρατηγική εισιτηρίων.

Διαφήμιση