Αρχική COVID-19 Ολοταχώς στην κανονικότητα: Ανοίγουν το Σάββατο οι παραλίες – Από Δευτέρα και...

Ολοταχώς στην κανονικότητα: Ανοίγουν το Σάββατο οι παραλίες – Από Δευτέρα και τα φροντιστήρια και τα δικαστήρια

0
summer BEACH
Εικόνα: UNSPLASH/Alexandre Boucey
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Oλοταχώς στην κανονικότητα προχωρά η κυβέρνηση. Μετά την εστίαση, σειρά παίρνουν οι οργανωμένες παραλίες. Θα επαναλειτουργήσουν το Σάββατο 8 Μαΐου, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Το Σάββατο, επίσης, μειώνεται το ποσοστό εμβαδού ανά πελάτη που αντιστοιχεί σε καταστήματα άνω των 500 τ.μ.. Πλέον διαμορφώνεται στα σε 50 τ.μ. ανά άτομο. Τη Δευτέρα 10 Μαΐου, εκτός από  όλα τα σχολεία, επαναλειτουργούν και τα διοικητικά δικαστήρια. Υποθέσεις (συγκεκριμένες διαδικασίες) θα εξετάζονται και στα πολιτικά και ποινικά δικαστήρια, με βάση εξειδίκευση που θα ακολουθήσει.

Μαζί με τα σχολεία τη Δευτέρα επαναλειτουργούν τα διά ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και κέντρα ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, όπως οι Πανελλήνιες εξετάσεις και οι εξετάσεις τίτλων επάρκειας ξένων γλωσσών.

Στις 17 Μαΐου, επανεκκινούν οι πρακτικές, οι κλινικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια. Επίσης επιτρέπεται η διά ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας.

 

Διαφήμιση